Sedap | Zomerfruit

zomerfruit

Zomerfruit is zo lekker. Ik kan me helemaal ongans eten aan bramen, frambozen, abrikozen, perziken en aardbeien. Nom, nom, nom.

 

Engeland is over het algemeen een duur land om op vakantie gaan (al is het minder duur met het instorten van de pond op dit moment), maar de kosten van het zomerfruit viel op zich wel mee. Tijdens onze rondreis vorig jaar namen we nagenoeg elke dag een bak frambozen mee van de Marks & Spencer, zo lekker. Ook op de verschillende boerenmarkten was er zomerfruit in overvloed. Ik kon er mijn geluk niet op 🙂

 

België een week later: voor een congres was ik in Brussel en ging ik daar naar een plaatselijke Carrefour om wat zomerfruit in te slaan. Helaas waren de prijzen daar 2-3 keer hoger dan in Engeland. Nee, dat had ik er niet voor over, dus het bleef bij wat appels en bananen.

 

Maar Japan sloegen de prijzen voor fruit alles. Voor 1 appel betaalde ik daar meer dan 3 euro. Wel was de appel zo groot dat ik gelijk de aanbevolen twee stuks fruit per dag (200 gram) binnen had. Overigens zag groente en fruit in Japan er sowieso supermooi uit. Er was geen vlekje te bekennen. Ik vroeg me af of en zo ja hoe vaak daar fruit wordt weggegooid dat niet aan het ideaalbeeld van de Japanse consument voldoet. En aan klein formaat doen ze niet in Japan. Er zijn zelfs vierkante watermeloenen die in plastic boxen worden gekweekt. Ze zijn bedoeld als decoratief geschenk en niet voor consumptie. Omdat de meloenen voordat ze rijp zijn worden geoogst zijn ze ook niet echt eetbaar.

 

Zonet heb ik weer een lading abrikozen en kersen ingeslagen. Tussen het typen door merk ik dat ik de helft al weer opheb. Ik stop maar want heb zo al meer suikers op dan aanbevolen is. Want ondanks dat fruit eten als snack gezonder is dan snacken met een reep chocolade, ook hier geldt: geniet, maar snoep fruit met mate.

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: