Zelf kwetiau maken is appeltje-eitje

kwetiau

Na het eerste foodbloggers event van Wah Nam Hong over de Chinese hot pot was het vandaag tijd voor het tweede event. Thema dit keer was: Kom op Stoom! in het teken van, je raadt het al: stomen. Dit is een populaire bereidingswijze in de Chinese keuken.

kwetiau

 

Ook dit keer werd de bijeenkomst georganiseerd door Caroline Wimmers van Marketing for Foodies en Tim Kan, chef-kok van Wah Nam Hong. Er liep dit keer ook wat pers rond (Telegraaf? Ziekenomroep?) en er was hoog bezoek. De ambassadeur van Indonesië, I Gusti Wesaka Puja, was er namelijk ook.

 

kwetiau

 

 

Tim Kan van restaurant Wah Nam Hong is een gepassioneerde kok die met veel enthousiasme vertelt over de Chinese keuken. Vandaag liet hij ons zien hoe je Chinese rijstnoedels maakt. Zelf ken ik ze onder de naam kwetiau. Het is een van mijn favoriete gerechten en zowel in Indonesië als Thailand heb ik dit vaak gegeten. Ontbijt, lunch, avondeten, het is altijd wel tijd voor kwetiau.

 

Ik dacht dat dit heel moeilijk was om te maken, maar dat valt reuze mee. Je moet de juiste verhouding van rijstmeel, maismeel, aardappelmeel, tarwemeel gebruiken. Dit mengen met water tot een dun papje en een dun laagje in een bakblik schenken. 4 minuten in een stomer en je hebt heerlijk zachte rijstnoedels.

 

kwetiau

 

Vers is zo veel lekkerder dan voorverpakt uit de koeling. Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik een adresje heb aan de Kruiskade in Rotterdam waar ze verse kwetiau verkopen. Na twee uur ‘s middags is het meestal uitverkocht, dus je moet er snel bijzijn. Maar vanaf nu hoeft dat niet meer. Vanaf nu ga ik ze zelf maken. Want dit kan iedereen.

 

Tim maakte een Chinese variant met een sesam/pinda-, hoisin- en pepersaus:

kwetiau

 

 

Foto impressie van het vorige foodbloggers event van Wah Nam Hong vind je hier.

 

Een van de doelen van het foodbloggers event is om meer bekendheid te genereren voor het restaurant van Wah Nam Hong, dat zich boven hun supermarkt in de Rotterdamse Markthal bevindt.

 

Wah Nam Hong Markthal vind je in unit 108, Ds. Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: