Wereldse gerechten bij World of Food Amsterdam

world of food

Als een kind zo blij ben ik als ik op plaatsen kom waar een verzameling aan eetkraampjes samenkomt. Reminds me of Asia. Markten en markthallen zijn bij mij favoriet. De Markthal in Rotterdam ken ik inmiddels op mijn duimpje, omdat ik er best wel regelmatig kom. Maar tegenwoordig zijn er meerdere markthal concepten in Nederland en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar nog niet naartoe was geweest. Daar moest natuurlijk verandering inkomen. Dus óp naar World of Food (samen met Marjolein van echtegerechten.nl, Inge van @pinkiewise en Louise van Keukenatelier) om verschillende gerechten te proeven. Drie-in-één: je leert andere foodbloggers (beter) kennen, je hebt gelijk content voor je blog en last but not least: met meer mensen kun je meerdere gerechtjes proeven :-).

 

Dus ging deze Rotterdamse met de trein naar Amsterdam. Je kunt met de auto gratis parkeren bij World of Food. Maar aangezien ik zelf geen held ben in het autorijden in een andere stad, na diverse trauma’s opgelopen te hebben in het verleden onder andere in Amsterdam (iets met bijna in de gracht gereden…), geef ik voor deze keer de voorkeur aan het OV.

 

World of Food (Develstein 100, Amsterdam Zuid-Oost) is gebouwd in de oude parkeergarage Develstein. Hier vind je 25 verschillende eetgelegenheden met gerechten uit diverse windstreken. Hun centrale thema is: Connecting Cultures. En dat lukt heel goed met eten. Bij World of Food kun je alle dagen in de week terecht. Gemiddeld opent het om 12 uur en sluit het ergens tussen 22-24 uur. Elk kraampje heeft eigen openingstijden. Soms sta je voor een dichte rolluik. Maar geen nood: er zijn gelukkig heel veel lekkere gerechtjes te vinden. Hieronder vind je een aantal tips:

 

Ararat Cuisine

 

Het eetkraampje van moeder en dochter Maral en Brenda verkoopt diverse gerechten uit de Armeense keuken. We aten er Sempugov en Vart Manti.

 

World of Food

Sempugov: Ovenkebab van gekruid lamsgehakt met aubergine en klassieke vermicelli pilav.

 

World of Food

Vart Manti: Armeense pasta in de vorm van roosjes gevuld met lamsgehakt met een saus van yoghurt en chili olie. Zo lekker en zo fotogeniek ook 🙂

 

Monravia Childhood

Hier vind je de Liberiaanse keuken. Eigenaresse Hannah verkoopt hier diverse heerlijke gerechten. Wij proefden er drie:

 

World of Food

Kokoscake

 

World of Food

Meat Pie with chicken

 

World of Food

Krab in kerriesaus

 

Vle’s keuken

 

En of dat niet genoeg was, voor onderweg in de trein nog een Surinaams gerecht. Daar is veel keus in bij World of Food, maar bij Vle’s Keuken stond een lange rij. Dat moet dan wel goed zijn. Ik wilde eigenlijk pom, maar dat hadden ze helaas niet. Daarom maar de kip van de barbecue met rijst, kousenband en een lekkere jus om de kip in te dopen. Erg lekker, maar totaal vergeten er een foto van te maken. Dus wil je zien hoe het eruit ziet, dan zul je toch echt zelf naar World of Food moeten. Beter ook, want dan kun je de wereldse gerechten ook gelijk proeven.

 

 

Facebookreacties

reacties

2 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: