World Food Day in Rotterdam

World of Food

World Food Day wordt jaarlijks op 16 oktober gevierd. Op die dag in 1945 werd The Food and Agriculture Organization van de United Nations opgericht. Dit jaar pakte de gemeente Rotterdam, in samenwerking met onder andere het Ministerie van Economische Zaken, deze dag groots aan met het evenement World Food Day. Een crew van rond de 200 medewerkers en tientallen vrijwilligers zetten zich die dag in om rond de 5000 bezoekers kennis te maken met ons voedsel en vooral ook het verhaal achter de voedsel. Thema is dan ook: Een kijkje in de keuken.

 

Rotterdam = voedselstad

Rotterdam wil zich profileren als een stad waarbij voeding een belangrijke rol speelt. Met de haven, de akkers in de omgeving van Rotterdam en de vele nieuwe voedselinitiatieven in de stad is dat geen vreemde ambitie. Mede daarom investeert Rotterdam in dit festival om alle schakels binnen de voedselketen aan de consument te laten zien.

 

De meeste activiteiten tijdens World Food Day werden gehouden op het Schouwburgplein en de Rotterdamse Schouwburg. In de Schouwburg werden diverse talkshows gehouden. Op het plein waren talloze stands waarin de diverse onderdelen van onze voedselketen werden gepresenteerd.

 

Hoofdpodium

 

Op het hoofdpodium waren diverse bekende koks te zien met een kookdemonstratie. Het programma werd aan elkaar gepraat door Quintis Ristie, onder andere bekend van de Lassie reclame en Raymann is Laat.

 

World of Food

 

 

De Kas

 

Hoe wordt groente, fruit, vlees en vis geproduceerd en hoe doe je dit zo efficient mogelijk? Deze vragen stonden centraal in De Kas. Je kon er een quiz doen

 

World Food Day

 

World Food Day

 

De Fabriek

 

Hier stonden de voedselproducten zelf in de spotlight. Zowel de grote merken als de ambachtelijke producenten. Zo waren er diverse workshops fermenteren en kaasmaken en liet chefkok Sake Slootweg diverse industriële kooktechnieken zien.

 

World of Food

 

De Markt

 

In samenwerking met het Voedingscentrum konden geïnteresseerden door het doen van boodschappen laten meten hoe hun koop- en eetgedrag van invloed is op het milieu.

 

World of Food

 

 

Share a Seed

 

Oxfam Novib leerde kleine boeren hun eigen zaden kweken, zodat zij op die manier minder afhankelijk zijn van de grote bedrijven die zaad leveren. De foto’s die Sacha de Boer maakte van de boeren waren ook te zien.

 

World of Food

 

Excursies

Bijna alle excursies die werden georganiseerd waren uitverkocht. Zo konden geïnteresseerden kijken bij bijvoorbeeld Tomatoworld, in de Quaker fabriek of bij de Voedselbank. In twee volgende posts op deze blog meer informatie over de excursies Volg je Frietjes en de Urban Food Fietstour.

 

Facebookreacties

reacties

2 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: