Wonderful Indonesia van 7 t/m 13 november 2016

Wonderful Indonesia

De komende weken staan bij Wah Nam Hong in de Markthal in Rotterdam in het teken van diverse Aziatische landen. Na de Maleisische week afgelopen week, is het deze week de beurt aan de Indonesische keuken. Onder de naam Wonderful Indonesia zal de Indonesische keuken worden gepresenteerd aan het publiek. En daar wil deze IndoRotterdammert maar al te graag bij aanwezig zijn. Want er zijn niet veel Indonesische gerechten die ik niet lekker vind.

 

Vier typisch Indonesische gerechten te proeven Wonderful Indonesia

 

Voordat de officiële opening zou plaatsvinden, konden foodbloggers, culipers en andere geïnteresseerden gisteren de 4 gerechten proeven van 4 Indonesische topchefs die tijdens Wonderful Indonesia aan de menukaart zijn toegevoegd.

 

Yudi Yahya, executive chef van Rock Salt Chili Pepper Restaurant in Brussels, maakte Rawon (Indonesische zwarte rundvleessoep):

 

wonderful Indonesia

 

Hendra Subandrio, executive chef van Restaurant Blauw Amsterdam, maakte Soto Daging Betawi:

 

wonderful Indonesia

 

Fitri Chandra, chef van Sheraton Hotel Amsterdam, maakte voor deze week Bakmi Goreng:

 

wonderful Indonesia

 

Jimmy Lo Hamzah, eigenaar en chef van Bali James Breda, maakte voor deze week Nasi Goreng met peteh bonen:

 wonderful Indonesia

 

Elk gerecht is voor slecht €12,50 verkrijgbaar in het restaurant van Wah Nam Hong, boven de supermarkt.

 

Temp(e)tation Workshop

 

Een van de hoogtepunten van de week is de workshop Temp(e)tation van Wida Winarno. Zij heeft twee boeken geschreven over tempeh en haar doel is om tempeh bekend te maken en populair buiten Indonesië. Zaterdag zal de workshop worden gehouden. Er is nog plek. Wil je je opgeven, dan kun dat hier doen.

 

wonderful Indonesia

 

Volgende week kun je trouwens een interview van mij met Wida lezen op de website www.eatinghabits.nl.

 

 

Officiële opening Wonderful Indonesia

 

Voor de echte opening was er nog een dansvoorstelling van Balinese dansers om nog verder in de sfeer te komen. Alsof het eten nog niet genoeg was 😉

 

Wonderful Indonesia

 

Met enige vertraging (geheel in Indonesische stijl jam karet) werd om 14.45 uur de week officieel geopend door de Indonesische ambassadeur I Gusti Agung Wesaka Puja en de eigenaar van supermarkt Wah Nam Hong Arjan Chan. De boodschap van de ambassadeur: Good food, good mood! En zo is het maar net. De liefde voor lekker eten zit bij Indonesische mensen in het bloed. En van lekker eten word je blij. Of je nou wilt of niet.

 

Wonderful Indonesia

 

Onder De Wereld van Smaak zit een pop-up store die deze week is gewijd aan allerlei Indonesische producten. De producten zijn daar niet te koop, daarvoor moet je naar het naastgelegen Wah Nam Hong.

 

In de stand is ook een demohoek, waarin diverse Indische en Indonesische koks deze week kookdemonstraties zullen geven. Aanstaande zaterdag zullen Arjan Chan en de ambassadeur een kookdemonstratie bijwonen. Deze vindt plaats om 14.30 uur.

 

Kookdemonstratie van Ari Munandar

 

Indonesische topchef Ari Munandar, woonachtig in Praag, gaf na de opening nog een kookdemonstratie. De aanwezige foodbloggers en andere geïnteresseerden leerden van hem hoe je met een simpele basis kruidenpasta diverse Indonesische gerechten kunt maken.

 

wonderful Indonesia

 

Ari Munandar is een van de weinige Indonesische koks in Tjechië. Daar is de Thaise cuisine meer in trek. Misschien wel omdat hij een van de weinige Indonesische koks is, heeft hij een redelijke bekendheid in Tjechië. Zo heeft hij een masterclass gegeven in de Tjechische variant van Masterchef.

 

Munandar heeft in keukens over de hele wereld gewerkt en onder andere voor de Dalai Lama gekookt. Maar, zo geeft hij bescheiden toe: “Mijn moeder kookt veel beter Indonesisch dan ik.” Tijdens deze kookdemo maakte hij zowel een gerecht met garnalen als een gerecht met kip met dezelfde kruidenpasta als basis. Het mengsel bestaat uit 5 delen ui (in Indonesië gebruiken ze eigenlijk sjalot), 1 deel gember en 1 deel knoflook. Daarbij nog wat kunjit (kurkuma/geelwortel) en kemiri noten en zoveel lombok pepers als je zelf wilt. Alle ingrediënten worden fijngemalen en daarna gebakken in olie totdat deze gaar zijn.

 

Wonderful Indonesia

 

In dit gerecht met garnalen werd er bij het kruidenmengsel kokosmelk gedaan: Labu Siam dan Udang.

 

Wonderful Indonesia

 

En bij dit kipgerecht werd er naast de basispasta geen kokosmelk gebruikt, maar wel wat extra lombok, tomaat, suiker en jeruk purut: Ajam Rica Campur.

 

 

Bezoeken?

 

Wil je ook naar de Indonesia Week? Kom dan naar de Markthal, Ds. Jan Scharpstraat 298 in Rotterdam. Nog tot en met aanstaande zondag te zien, te beleven en vooral: te proeven!

 

 

Facebookreacties

reacties

5 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: