Werelduitje in Diergaarde Blijdorp

Na een aantal jaren klant zijn van Eneco, kreeg ik deze zomer dan de mogelijkheid om met 4 personen gratis naar hun Werelduitje in Diergaarde Blijdorp te gaan. Dat laat ik me natuurlijk niet twee keer zeggen, dus direct ingeschreven voor het uitje. Om 15.00 uur gingen de deuren open voor klanten van Eneco.

 

Tijdens deze speciale dagen is het park open tot 22.00 uur in plaats van 18.00 uur. Verder zijn er allerlei informatiepunten van Eneco verspreid over het park. Ik had een overvol park verwacht, maar het was goed te doen. Gezellig druk tot een uur of 20.00 uur. Daarna was het zelfs heel rustig.

 

Diergaarde Blijdorp

Het is al een tijd geleden dat ik in Diergaarde Blijdorp was. En dan is het leuk om te zien dat er weer flink wat veranderd is in de dierentuin. De oude ingang is er gelukkig nog. Maar de inhoud van de Rivièrahal is wel wat veranderd. Hier is inmiddels een indoor speeltuin gemaakt en de terraria zijn weg. Het binnenverblijf van de mensapen, waaronder Bokito, zijn nog steeds in het zijgebouw te vinden net als de nijlpaarden en de neushoorns. Waar overigens net een ongelukje was gebeurd. Gelukkig waren er geen slachtoffers gevallen.

 

De veranderingen gaan nog even door, aangezien op dit moment het oude leeuwenverblijf wordt gerenoveerd. Hier komen uiteindelijk een groep gelada’s, een apensoort uit Ethiopië. Het nieuwe leeuwenverblijf hebben we uiteindelijk niet gezien, waarschijnlijk iets te veel afgeleid door de heerlijke geuren uit het restaurant Poort van Azië. Daar hebben we overigens lekkere broodjes kebab en falafel gegeten.

 

Ook in het Oceanium wordt het een en ander onder handen genomen. The Great Barrier Reef krijgt een facelift en is naar verwachting vanaf de herfst weer te bewonderen.

 

Diergaarde Blijdorp

 

Alle verblijven zijn mooi en groot. Het was soms even zoeken naar de dieren. Stonden we bij het buitenverblijf en hoorden we dat de dieren binnen zaten, dan snel naar binnen om daar nog net het laatste kontje naar buiten te zien glippen. 🙁 Maar uiteindelijk wel veel van de dieren kunnen bewonderen.

 

De dag begon bewolkt en af en toe zelfs dreigend, dus gewapend met paraplu op naar het park gegaan. Maar zo waar, na een uurtje in het park brak de zon nog door met af en toe nog een donkere wolk. Maar het is droog gebleven en dat is toch wel fijn. En je kunt met dit weer wel heel mooie foto’s maken:

 

Diergaarde Blijdorp

 

Wist je trouwens dat Diergaarde Blijdorp is uitgeroepen tot Mooiste Dierentuin van de Benelux,  Leukste Aanwinst en voor de meest Innovatieve Dierentuin door ZooSite Awards 2016? Ben er je er nog nooit geweest of ben je net al ik al een tijd niet geweest? Ga dan zeker een kijkje nemen. Kijk voor de openingstijden op hun website.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: