We Love Asia

We Love Asia

Gisteren was ik bij het foodbloggers event “We Love Asia” georganiseerd door Caroline Wimmers van Marketing for Foodies en chef-kok van Wah Nam Hong Markthal Rotterdam Tim Kan. En aangezien ik van Aziatisch eten houd en tegenwoordig een blog heb en dat dit in de Rotterdamse Markthal was, stond dit event groot in mijn agenda. Hier wilde ik bijzijn.

 

De rode draad tijdens “We Love Asia” was de Chinese hot pot. De deelnemers gingen in 3 groepen uiteen. We kregen een rondleiding door de winkel, werden aan een kennisquiz onderworpen en kregen van chef Kan uitleg hoe je een Chinese hot pot bereid. Het was zeker een geslaagd event. Veel nieuwe dingen geleerd, kennis gemaakt met veel andere food bloggers en goede sfeer.

 

Op Eating Habits schreef ik een blog over dit event, voornamelijk over de Chinese hot pot eigenlijk. Lees het blog hier.

 

Hieronder vind je een foto impressie van het event.

 

Boven de winkel in de Markthal is het restaurant van Wah Nam Hong te vinden. Hier kun je aan lange tafels (zoals je ook veel in Azië ziet, gewoon gezellig bij een wildvreemde aanschuiven) van voornamelijk Chinese gerechten genieten. Ook kun je kiezen voor Wah Nam Hong High Tea voor 2 waarin je van diverse zoete en hartige Aziatische hapjes kunt proeven. Het restaurant is de centrale plek tijdens “We Love Asia”.

 

 

We Love Asia

Caroline Wimmers heet iedereen welkom.

 

We Love Asia

Tijdens een rondleiding door de winkel laat Caroline zien dat alles wat eetbaar is wel in een hot pot gedaan kan worden. Groente, vlees, vis, noedels, dumplings, wat je maar wilt.

 

We Love Asia

Tijdens een kennisquiz moeten de deelnemers aangeven hoe de diverse ingrediënten heten die op tafel uitgestald staan. De winnaar kreeg een goodiebag van Amoy en een rantang van Rantang-Boy (een moderne variant van een Indonesische etensdrager). Helaas heb ik niet gewonnen :-(. Van sommige ingrediënten had ik nog niet eerder gehoord. Maar wel weer wat geleerd dus 😉

 

We Love AsiaChef Tim Kan laat zien hoe een hot pot werkt en geeft tips over de bereiding.

 

We Love Asia

Links een hot pot met daarin wat schijfjes gember en een steranijs om de bouillon op smaak te brengen. Rechts visballetjes en diverse soorten groente die allemaal in een hot pot bereid kunnen worden.

 

We Love Asia

Ook werden de diverse toepassingen van de Chinese wok uitgelegd.

 

We Love Asia

Alle deelnemers krijgen na afloop 2 goodiebags mee met diverse Aziatische producten erin om thuis mee te koken. Tijdens de afsluiting wordt de inhoud besproken.

 

We Love Asia

Op tafel stonden allerlei heerlijke Aziatische broodjes, snoepjes en een grote schaal met fortune cookies. Ik kon het niet laten om er een open te maken. Hopelijk heeft het koekje gelijk. Zou mooi zijn 🙂

Facebookreacties

reacties

Een reactie

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: