Internet marketing oftewel online marketing genoemd is een vorm van marketing waarbij producten worden geadverteerd op internet. Dat kunnen activiteiten zijn waarbij je gebruik maakt van social media platforms om jouw product, diensten te verkopen.

Internet marketing in je dagelijks leven

Je hebt een onderneming waarbij je verschillende producten verkoopt van haar producten tot baby producten. Je hebt opgemerkt dat je klanten aan het verliezen bent de afgelopen 3 maanden. Je bent op zoek hoe je dit probleem kan oplossen en het wordt je aangeraden om jouw producten online te promoten via online marketing. Hierbij wordt aan jouw uitgelegd door een google ads specialist dat je de social platforms zoals YouTube moet gebruiken als kanaal om jouw product en diensten kenbaar te maken. Verder kom je te horen om een website te maken waarbij je werkt met cookies om de bezoekers van uw website makkelijker pakken te krijgen. Je leest over advertentie professionals die je kan helpen om jouw website aangenamer te maken naar jouw doelgroep. Verder lees je dat de specialist je helpt meedenken als jouw klant, wilt de klant liever haarproducten of creme? Op basis van hoe de klant denkt kan de specialist een plan formuleren om de juiste advertenties te plaatsen dat jouw doelgroep gaat treffen. Dit zorgt ervoor dat de klant meer geïnteresseerd zal zijn in de diensten van jouw webshop. Veel mensen gebruiken in deze tijd hun mobiel vaker dan een laptop of pc, de specialist weet precies welk format van advertentie hij moet kiezen om jouw producten aantrekkelijk te maken voor jouw klanten.

Voordelen

Het gebruik maken van zoekmachine marketing komt verschillende voordelen zoals je krijgt een beter beeld over wat de klanten allemaal zoeken op jouw website, dit wordt de customer’s journey genoemd. Een ander voordeel van internet marketing is dat je langdurig inzicht krijgt op jouw doelgroep, hiermee krijg je een beter beeld over de producten die je wel en niet moet verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.