hardhout frezen

Je kan hardhout frezen met een bovenfrees. Deze techniek is ideaal voor allerlei decoratieve afwerkingen. Denk daarbij aan het maken van strakke gleuven op een zelfgemaakt houten meubel, versiersels op schilderlijsten of mooie profielranden. Frezen zorgt dus voor een prachtige afwerking van je kasten, tafels en andere houten meubels. Het is vooral een goede techniek als je graag unieke blikvangers wilt voor in je interieur!

Met een zwaluwstaartverbinding kan je ook losse houtstukken met elkaar verbinden. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een ladekast maakt. Frezen kent dus heel wat toepassingen, maar het is niet eenvoudig om dit zelf te doen.

hardhout frezen

Kies voor een professional

In de meeste gevallen is het aangeraden om frezen door een professional te laten uitvoeren. Zelf frezen is natuurlijk wel mogelijk, maar makkelijk is het niet. Het vergt namelijk veel oefening en wanneer je het verkeerd doet, kan je het niet meer ongedaan maken.

Door een vakman in te schakelen, loop je geen enkel risico. Je kan dus altijd rekenen op een mooi resultaat. Bovendien hoef je op die manier ook geen professioneel gereedschap aan te schaffen, waardoor je heel wat geld uitspaart. Kies bij voorkeur wel voor een vakman die al heel wat ervaring heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.