Vrijwilligers Voedselbank Rotterdam in het zonnetje

Voedselbank Rotterdam

Afgelopen dinsdagmiddag werd er een speciale kerstmarkt georganiseerd bij Unilever voor de vrijwilligers van Voedselbank Rotterdam. Deze vrijwilligers zetten zich week in, week uit in om alle voedselpakketten in te pakken voor de ongeveer 7000 Rotterdammers die deze pakketten hard nodig hebben.

 

Om je belangeloos in te zetten voor je mede-Rotterdammers zoals de vrijwilligers van de Voedselbank dat doen, verdient respect en veel waardering. Vandaar de kerstmarkt waar vrijwilligers onder andere konden genieten van broodjes Unox, een alcoholvrije cocktail op basis van  Lipton ice tea, een handmassage van Dove en een haar treatment van Andrelon. Bij de diverse stands van de verschillende merken hielpen medewerkers van Unilever en (beauty)bloggers  vrijwillig mee om de vrijwilligers een mooie middag te bezorgen. Vooral voor de ijskraam en bij de handmassage was er veel animo. Ook konden de vrijwilligers een kijkje nemen achter de schermen bij de margarinefabriek.

 

Voedselbank Rotterdam

 

Voedselbank Rotterdam

 

Unilever is een van de sponsors van Voedselbank Rotterdam. Een deel van de producten van Unilever is bestemd voor in de voedselpakketten. Bijvoorbeeld de margarine, maar ook regelmatig verzorgingsproducten. Sinds enkele jaren levert Unilever ook het kerstpakket voor Voedselbank Rotterdam. Dit jaar werd de dag en ochtend voor de kerstmarkt een grote lopende band opgesteld in de congresruimte aan de Nassaukade waarbij veel medewerkers van Unilever vrijwillig één of meerdere uren meehielpen om de kerstpakketten te vullen. Sommige afdelingen zien het ook als een echte teamactiviteit om zich samen in te zetten voor het goede doel.

 

De kerstmarkt werd nu voor de eerste keer gehouden en is een succes gebleken. Tevreden vrijwilligers van Voedselbank Rotterdam en tevreden vrijwilligers van Unilever. Veel vrijwilligers van Voedselbank Rotterdam waarderen de middag zeer. Een mooie waardering voor velen jarenlange, belangeloze inzet. Uiteindelijk waren er tussen de 60-70 vrijwilligers op de kerstmarkt af gekomen.

 

Voedselbank Rotterdam

 

Voedselbank Rotterdam

 

Voedselbank Rotterdam

 

Het is vrij zwaar werk vinden velen. ‘Je moet lang staan en als je rugklachten hebt is dat niet fijn,’ vertelde een van de vrijwilligers. ‘Maar ik vind het belangrijk werk om te doen. Als wij het niet doen, wie doet het dan?’ De redenen waarom iemand zich inzet voor Voedselbank Rotterdam zijn divers. De één wil iets goed doen voor de medemens, de ander vindt het een mooie activiteit voor na de pensionering (‘Achter de geraniums zitten vind ik niet gezellig’) en weer een ander doet dit werk om de eenzaamheid te verdrijven. Wat de redenen ook zijn, het is natuurlijk super dat er mensen zijn die zich op die manier voor het goede doel inzetten. En er is eigenlijk altijd wel vraag naar nieuwe vrijwilligers. Vele handen maken licht werk. En het is bovendien ook erg gezellig. ‘Sommige collega’s zijn mijn vrienden geworden. De Voedselbank voelt een beetje als familie.’

 

Wil je je ook inzetten voor Voedselbank Rotterdam? Kijk dan op de website en reageer!

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: