Verandering

Verandering

Het is even rustig geweest op mijn blog. Niet dat ik stil heb gezeten, maar er waren even andere zaken die mijn aandacht opeiste. Minder leuke zaken (2x griep in een maand tijd en daar tussendoor snipverkouden) maar ook leuke zaken. Zo heb ik mijn reis naar Zuid-Oost Azië geboekt en kan ik sinds maandag eindelijk zeggen: IK HEB EEN NIEUWE BAAN! Zo, dat moest eruit. Want ik ben er blij mee, aangezien ik al langere tijd op zoek was naar iets anders. Verandering is soms eng, maar vaak ook gewoon nodig.

 

Nieuwe baan

 

Ik heb het voor mijn doen lang uitgehouden. Voordat ik in het verpleeghuis werkte ben ik gemiddeld niet langer dan 1,5 jaar bij eenzelfde werkgever gebleven. Niet omdat ik het niet naar mijn zin had bij zo’n werkgever, maar over het algemeen omdat er zich weer een andere, mooiere baan aandiende. En zo zat ik op 26-jarige leeftijd in een leidinggevende functie in het verpleeghuis, nog redelijk bleu. Dat is redelijk snel weg als je in het diepe wordt gegooid (volledig passend op mijn antwoord na de vraag van mijn toenmalige leidinggevende: ‘Wat is je leerstijl?’ namelijk ‘Nee ik pak nooit eerst de gebruikshandleiding bij een nieuwe tv, ik ga eerst op zoek naar de aanknop’).

 

Met vallen en opstaan ben ik wijzer (en grijzer 🙁 ) geworden. Ik ben iemand die veel afwisseling nodig heeft. Doe ik te lang hetzelfde, dan ga ik me vervelen. In de eerste jaren heb ik veel afwisseling gehad in mijn werk, ook omdat ik als haantje de voorste regelmatig zelf nieuwe taken oppakte. De laatste jaren was dat anders. Door veel reorganisaties en het goed nadenken over wat ik eigenlijk zelf wilde en of deze baan mij voldoende energie gaf, kwam ik erachter dat ik langzaamaan afscheid nam van de organisatie. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

 

Nadat ik afgelopen december mijn nieuwe leidinggevende had opgebiecht dat ik op zoek was naar een functie buiten de organisatie omdat ik daar zo aan toe was, ging het snel. Binnen een maand had ik een nieuwe functie.

 

Wie ik zeker weten ga missen zijn mijn collega’s: mijn eigen team en de andere leidinggevenden en staffuncties. Het hebben van fijne collega’s is geen voorwaarde om het naar je zin te hebben op het werk, maar het is wel mooi meegenomen. Mijn collega’s hebben er voor gezorgd dat ik heb kunnen leren, dat ik fouten heb mogen maken, dat ik heb uit kunnen huilen wanneer dat nodig was, maar vooral ook heel veel heb kunnen lachen. Of de collega’s op je nieuwe werk net zo leuk gaan zijn, is meestal afwachten. Gelukkig ken ik een groot deel van mijn nieuwe collega’s al, ik ga namelijk bij mijn oude werkgever werken, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Daar zal ik werkzaam zijn binnen de publiekscampagne Dieet Dit, Dieet Dat. De campagne is bedoeld om consumenten kennis te laten maken met het werk van de diëtist en waarom de diëtist dé voedingsspecialist is bij ziekte en gezondheid. Ik heb er heel veel zin in om in Houten te beginnen!

 

 

Een andere weg voor Eating Habits

 

In de tussentijd heb ik ook goed nagedacht over mijn eigen bedrijf Eating Habits (ik heb me toch wat nagedacht de laatste tijd!). Het hebben van diëtistenpraktijken is leuk, maar ook een verantwoordelijkheid die niet helemaal bij mij past. Per 1 maart ga ik mij vooral richten op projecten en het schrijven van teksten, nog steeds wel voornamelijk binnen het thema eetculturen en voeding. Achter de schermen werk ik aan een nieuwe website. Wordt binnenkort vervolgd.

 

 

Vakantie!

 

Het had wat voeten in de aarde om de vakantie te plannen, aangezien ik mijn vakantie deels in meivakantie had gepland om zo iedereen die ik wilde zien te kunnen zien. Aangezien ik eigenlijk alleen maar buiten de schoolvakanties reis omdat ik geen rekening hoef te houden met kinderen én het laagseizoen goedkoper is, kan ik meestal zonder problemen boeken. Uiteindelijk is het toch gelukt en kon ik halverwege januari toch boeken, toen nog niet wetende dat ik in april niet meer werkzaam zou zijn voor de organisatie.

 

Wat mijn plannen zijn, zal ik in een volgende blog uit de doeken doen. Het is in ieder geval een reis van 4 weken die langs diverse Zuid-Oost Aziatische landen gaat. Nog 1,5 maand. Het aftellen is begonnen en dan is het weer minimaal 3 keer rijst op een dag. Mmmm!

 

Facebookreacties

reacties

Een reactie

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: