Vakantie in 2016

Vakantie in 2016

In verband met de start van mijn bedrijf had ik me voorgenomen dit jaar niet al te veel en vooral niet al te ver te reizen. Dit jaar dus geen Azië voor mij. En al was ik vastbesloten, ik heb het regelmatig moeilijk gevonden. Wat Azië is gewoon een heel fijn continent. Fijne mensen, mooie natuur, veel bezienswaardigheden in combinatie met eten waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Extra trots kan ik daarom zeggen dat het me uiteindelijk dit jaar wel is gelukt om geen ticket naar een Aziatisch land te boeken. Waar ging ik wel heen op vakantie in 2016? Lees het hieronder:

 

Berlijn

 

De timing was misschien niet perfect. Veel Duitsers zijn vrij rond Arbeitstag. Maar goed, je bent er, dus je probeert er maar het beste van te maken. Met een 100% boekje (tegenwoordig heten deze boekjes time to momo) in de hand hebben we een aantal routes gelopen. Hoogtepunt vond ik niet de Reichstag of de Gedächtniskirche, maar de wijk waar we logeerden: Friedrichshain.

 

Vakantie in 2016

 

Er zitten nog wat andere artikelen in de pijplijn, maar dat duurt nog ff 🙂

 

Kopenhagen

 

I love Copenhagen! Echt een relaxte stad en als je uiteindelijk ook nog insiders tips krijgt waar je de lekkerste lokale gerechten kunt proeven dan maak je me helemaal blij. Ik schreef er diverse artikelen over.

 

wetenswaardigheden Kopenhagen

 

 

Madrid en Granada

 

Devour Madrid

 

In september in Madrid heb ik vooral mijn best gedaan om van airco naar airco te hoppen. Wat was het daar heet! Zelfs een groot deel van de Spanjaarden vond het te heet. En dat is ook niet zo gek, want het was daar veel te warm voor de tijd van het jaar. 38 graden in de grote stad is niet echt een verademing. Toch nog redelijk wat gezien. Ook hier volgen nog meer artikelen over. Wat je zeker moet doen in Madrid is de Ultimate Spanish Cuisine Tour. Vanuit Madrid maakte ik ook nog dagtripjes naar Segovia en Toledo. Je raadt het al, ook die artikelen zitten nog in de pijplijn.

 

Segovia

 

Een stuk beter was het in Granada. Het was daar niet bepaald koeler (temperaturen van 40 graden gemiddeld overdag), maar het was wel aangenamer. In Granada was ik voor het 4 jaarlijkse internationale diëtistencongres ICD. Erg leuk om allerlei diëtisten te ontmoeten van over de hele wereld. Ik sliep in een prachtig Airbnb appartement aan het begin van de Moorse wijk. Vanuit Granada maakt ik tripjes naar de Nerja grotten en Málaga.

 

Granada

 

 

Normandië en Bretagne

 

Samen met een vriendin ging ik in mijn kleine Toyota Aygo richting Normandië en daarna door naar Bretagne. We hebben het overleefd, maar bij elke hoge berg op en vooral omhoog bij de Pont de Normandie zaten we wel telkens met het zweet in de bilnaad hopend dat we de top zouden halen. Het werd vooral een uitwaaivakantie, met veel kustlijn. Even hele weg en uitrusten van alle (werk)hectiek van de afgelopen weken.

 

oktober 2016

 

 

Natuurlijk maakte ik ook nog wat andere tripjes naar buitenlandse steden. Dat is het voordeel van Europa, paar uur in de auto en je bent al in het buitenland.

 

Düsseldorf

 

Zo ging ik op 21 mei 2016 naar Düsseldorf waar ik Japan Tag 2016 meemaakte. Heel apart maar niet echt mijn ding. Te massaal. En uiteindelijk op zoek naar de Japanse wijk in Düsseldorf, de grootste Japanse wijk in Europa, eindeloos verdwaald door de stad gelopen om uiteindelijk net voor sluitingstijd bij de grootste Japanse supermarkt uit de wijk aan te komen. Op de terugweg zouden er twee Koreaanse meiden met ons mee terug rijden naar Rotterdam via BlaBlaCar. Hopend om leuke gesprekken over Korea te voeren, waren ze blijkbaar zo uitgeput van het shoppen, dat ze de hele weg hebben geslapen. Gezellig!

 

Vakantie in 2016

 

 

Antwerpen

 

Alhoewel mijn (werk)vakantie naar Spanje eraan zat te komen, móést ik gewoon even weg. En dat werd Antwerpen met een kortingsactie van de FlixBus. Helemaal in mijn uppie op de fiets door de stad. De artikelen over dit dagtripje vind je hier.

 

eten in Antwerpen

 

Leuven

 

Op 1 oktober mocht ik met een groep travelbloggers mee naar Leuven in België. Ondanks dat het niet eerder in me op was gekomen om daar een keer naartoe te gaan, had ik er ontzettend veel zin in. En Leuven is echt een heel mooi stadje! Zeker de moeite van het bezoeken waard. Ik schreef twee artikelen over Leuven, deel 1 en deel 2.

 

bezienswaardigheden Leuven

 

 

2017…

 

Al met al heb ik niet heel kosten uitgespaard. De reis naar Azië is niet heel erg goedkoop maar het levensonderhoud in de meeste landen is dat wel. Zeker als ik bijvoorbeeld in Indonesië ook naar bij familie kan logeren. Daarom ben ik nu wel hard op zoek naar leuke reisjes in 2017 naar Azië. Eén jaar Aziëloos lukt nog wel, maar twee jaar achter elkaar is echt te veel gevraagd ;-).

 

Een aangezien er nog wat artikelen van de reisjes uit 2016 in de pijplijn zitten, wordt het dóórschrijven wat de klok slaat de komende tijd.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: