Margarine maken bij oud-werkgever Unilever

Unilever

Ik geef toe: De reden dat ik gisteren naar de regiobijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten ging, was voornamelijk vanwege de plek waar de bijeenkomst werd gehouden: Unilever. De plek waar ik als onzekere student diëtist mijn eerste schreden zette in mijn loopbaan. Toch, zo’n regiobijeenkomst is ook leuk om te netwerken. En aangezien ik dat ook een erg leuke bezigheid vind, ben ik altijd voor zoiets wel te porren als het in mijn agenda past.

 

Unilever

 

Op de consumentenservice (Consumer Care Centre, ook wel CCC) van Unilever werkte Unileverik bij de diverse merken om consumentenvragen, -opmerkingen en -klachten te behandelen. Super leuk werk en een super leuk team. Tijdens mijn stage zat het CCC nog niet in de Brug, die was nog in aanbouw. De Brug is een van de markante gebouwen op Rotterdam Zuid. Uiteindelijk na mijn stage mocht ik nog wat vakantiewerk doen bij het CCC, dat toen wel was verhuisd naar De Brug. Ik kan me nog herinneren dat het er altijd koud was. Zelf ik zat daar soms te blauwbekken, terwijl het mij normaal gesproken niet koud genoeg kan zijn. Maar het uitzicht was echt spectaculair! Daarnaast was er op een van de etages een ijsbar waar je wekelijks (of was het vaker of juist minder vaak?) een gratis ijsje mocht halen.

 

Ik weet niet of dat nu nog zo is. Met een van mijn oud-studiegenoten kwam ik tot de conclusie dat het inmiddels 10 jaar geleden is dat we afstudeerden als diëtisten. Dus mijn werk bij Unilever is al iets langer geleden. De tijd gaat snel. Inmiddels is er bij Unilever weer veel veranderd. En van veel oud-collega’s weet ik dat ze niet meer werkzaam zijn bij Unilever. Ik weet eigenlijk niet eens of het CCC er nog is…

 

UnileverTijdens de regiobijeenkomst was het na het inhoudelijk deel over transmurale netwerken tijd om zelf margarine te maken in de kookstudio op De Brug. Op zich niet erg ingewikkeld: gesmolten harde vetten (vetten die bij kamertemperatuur hard zijn) wordt gemengd met olie waarbij wat melk en eigeel toegevoegd wordt. Dit alles wordt door elkaar geroerd in een kom zodat de ingrediënten goed met elkaar vermengen. Het ei zorgt dat alles goed met elkaar bindt. De kom met de ingrediënten houd je in een bak met ijswater, zodat de harde vetten ook weer kunnen stollen. Je kunt er nog wat kruiden, citroen en zout bij doen en je margarine is klaar. Ondanks dat ik van koken houd, vind ik dit te veel moeite. Ik koop wel een kuipje bij de supermarkt.

 

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: