Even een tukkie doen

tukkie

Even een tukkie doen op een bankje in het park. Gewoon omdat het kan. Hier in Nederland wat ongewoon. In het buitenland kom je het regelmatig tegen. Slapende mensen die even een oogje dichtdoen midden op de dag ergens onderweg. In het openbaar vervoer, op een bankje in het park of in een restaurant. Kan best. Helemaal niet ongewoon.

 

Ik zou willen dat ik dat kan. Op zich slaap ik overal. Staand tegen een muur als het moet. Echt waar! Geen probleem. Maar zo even midden op de dag in de volle openbaarheid een tukkie doen, dat lukt dan weer niet. Want wie weet hoe oncharmant ik er mogelijk in mijn slaap bij lig of zit. En waar laat ik mijn tas zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik na mijn slaapje geen tas meer hebt?

 

tukkie

 

De mooiste situatie was trouwens een zakenman in Japan die in slaap was gevallen in zijn portie frietjes met frietsaus bij de Mac. Altijd moet ik mij bedwingen om de mensen niet op de gevoelige plaat te zetten. Ik maak de foto dan niet om de mensen te kakken te zetten. Het is denk ik vooral dat ik me aangetrokken voel tot het enorme zengevoel dat zich van zo’n foto meester maakt. Compleet ontspannen even helemaal weg van de wereld. Maar goed, ik probeer mij dus zoveel mogelijk te bedwingen. Want een rare hobby is het natuurlijk wel, in-het-openbaar-slapende mensen fotograferen. Toch heb ik een aantal foto’s in mijn collectie zitten. Geen idee wat ik ermee moet.

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: