Travelbloggend door Belgisch Leuven: deel 1

Alhoewel ik al een aantal food bloggers events heb bijgewoond, ben ik nog nooit met een travel bloggers event mee geweest. Toen ik de tweet van Lotte voorbij zag komen om met een aantal travel bloggers Leuven te ontdekken, dacht ik: waarom niet? Over het algemeen vind ik België altijd wel leuk maar het stond nooit op mijn lijstje om naar Leuven te gaan. Leuven is niet echt een toeristische trekpleister voor België. De meeste toeristen gaan naar Antwerpen, Brussel, Brugge en Gent (in willekeurige volgorde). Leuven staat op een soort de B-lijst als het om toerisme gaat, maar dat is geheel onterecht. Daarom ook dit event, dat mede mogelijk werd gemaakt door Visit Leuven.

 

Meet the travel bloggers

 

De andere bloggers waren al wat langer bezig met bloggen dan ik. Allemaal zo tussen de 1-2,5 jaar. Ik kom net kijken. Maar nadat mij meerdere malen werd verzekerd dat dat niet erg was – we moeten allemaal ergens beginnen niet waar – was ik enigszins gerust gesteld 🙂 Naast dat het een heel gezellige groep was heb ik tussen het sightseeën door veel tips and tricks gekregen. Top! Wie waren er eigen allemaal mee? De groep bestond uit een aantal reislustige travel bloggers (kun je überhaupt travel blogger zijn zonder reislustig te zijn?):

Lotte van Scratichingmymap

Jessica van Corners of the World

Naomi van Naomi in Wonderland

Marijke en Jeroen van Wanderer’s Blues

 

Museum Leuven

 

Na een ontbijt in het ParkInn Hotel was het helaas wat gaan miezeren. Gelukkig kon het hotel ons paraplu’s lenen en stond allereerst een bezoek aan het Museum Leuven op het programma. Diverse (wisselende) tentoonstellingen zijn hier te vinden waaronder Ecce Homo. Zie daar de mens van fotograaf Lieve Blancquaert (onder andere in Nederland bekend van tv-docu’s als Birth Day en Wedding Day). In deze tentoonstelling verbeeld ze het hedendaagse lijden van de mens. Ook zijn de winnaars te zien van de Instagramwedstrijd #ziedaardemens. Nog tot en met 17 januari 2017 te zien.

 

Leuven

 

De meest opmerkelijke vond ik wel de tentoonstelling van Amerikaanse kunstenaar Mary Reid Kelley. Haar kunst kenmerkt zich door een volledige zwart-witte wereld waarin vrouwen de hoofdrol hebben. In deze tentoonstelling worden een aantal korte films van Reid Kelly vertoond met daarbij wat tekenkunst dat grotendeels is gebruikt in de films. Hou je van een beetje aparte kunst, dan is dit echt een aanrader. Nog tot en met 8 januari 2017 te zien.

 

Leuven Leuven Leuven

 

LeuvenOok leuk, in het museum prijken op verschillende muren de zogenaamde Geluksvogels. Eigenlijk voor kinderen, maar ook leuk voor volwassenen die van vogels houden (zoals ik, ja ik kom er ronduit voor uit).

 

Na het museumbezoek scheen gelukkig de zon weer. Sightseeën is nou eenmaal leuker als het droog is en foto’s zijn leuker als de zon een beetje schijnt. Het vervolg lees je in deel 2.

 

 

Facebookreacties

reacties

7 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: