Van mijn topografische kennis moet ik ‘t niet hebben

topografische kennis

Op de basisschool had ik altijd een 10 voor topografie. Dat zou je niet zeggen als je me kent. Regelmatig maak ik een blunder waaruit blijkt: die weet er niet veel van. Mijn topografische kennis is niet je-van-het. Ik was gewoon goed in lijstjes in en uit mijn hoofd stampen. Daar ben ik nog steeds goed in trouwens. Alleen je komt er niet altijd ver mee in de praktijk. Daarnaast heb ik nog een manco: mijn richtingsgevoel is nul komma nul. In combinatie met een slechte topografische kennis zorgt dit ervoor dat ik lichtelijk onthand ben tijdens vakanties. Hieronder vind je een aantal van mijn blunders tijdens of na vakanties die waarschijnlijk niet waren gebeurd wanneer ik mijn twee handicaps niet had gehad:

 

Treinreis in Nederland is een hele onderneming

Met vriendinnen ging ik een tripje maken naar Boedapest en daarna door naar Kroatië voor een roadtrip van Zagreb naar Dubrovnic. Met het vliegtuig zouden we van Eindhoven naar Boedapest vliegen. Op weg naar Eindhoven met de trein zou ik een van die vriendinnen op Utrecht meeten om van daaruit samen verder te reizen. Op Utrecht had ik me goed en wel geïnstalleerd in de trein toen ik die vriendin in paniek aan de telefoon kreeg. “Je zegt achterin de trein te zitten, maar ik zie je niet en de trein vertrekt over 2 minuten.” Op het tijdeninformatiebord bij mijn trein zag ik dat die van mij pas over 10 minuten zou vertrekken. Bleek dat ik in de trein naar Nijmegen in plaats van die naar ‘s-Hertogenbosch zat. Eerlijk gezegd was ik dus echt in de veronderstelling dat die trein van Nijmegen langs Eindhoven zou komen. In mijn hoofd lag Eindhoven namelijk net voor de grens van Gelderland. Oeps… (overigens heb ik de goede trein net op tijd gehaald).

 

Die mooie Kroatische kust

Ik koop altijd een boekje van de plek waar ik op vakantie ga. Als voorbereiding/voorpret en altijd handig ter plaatse. Omdat we in Kroatië een deel langs de kust zouden reizen, had ik een boekje gekocht over de Kroatische kust. Helaas wel van het verkeerde gedeelte. Want ook al wist ik dat we niet naar het noordelijke gedeelte van de kust zouden gaan, kocht ik toch een boekje over Istrië. De plaatjes in het boekje zagen er heel anders uit dan de uitzichten die wij te zien kregen. Gelukkig niet minder mooi.

 

Ik wil naar Praag!

We blijven nog even in Kroatië, want het bleef bij mij wel knagen waarom we niet naar Praag zouden gaan. “Aangezien we niet in Tsjechië zitten”, was het antwoord toen ik er naar vroeg. O ja…

 

Auto kwijt: again…

Laatst nog in Leuven, had ik mijn auto geparkeerd in de parkeergarage naast het station. Een enorme parkeergarage met voldoende parkeergelegenheid. Maar ik was vergeten om te kijken waar ik precies mijn auto geparkeerd had. ‘s Avonds toen ik weer naar huis wilde rijden wist ik dus niet precies op welke verdieping mijn auto stond. Na wat op en neer op de trap (4 verdiepingen) zonder mijn auto te hebben gevonden, zat er niets anders op dan van beneden naar boven de hele parkeergarage door te lopen om te ontdekken dat mijn auto uiteindelijk op de bovenste verdieping vlak bij de ingang geparkeerd stond. Toen ik wilde uitrijden was mijn uitrij tijd verlopen. Omdat de parkeerwachter waarschijnlijk een beetje medelijden had met deze onhandige Nederlander, heeft hij mij er alsnog uit gelaten zonder bijbetaling.

 

Auto kwijt part II

Overigens ben ik wel vaker mijn auto kwijt. Of het nou bij de Efteling, in een parkeergarage of ergens langs het strand of in het bos is, als ik mijn auto in één keer terug kan vinden is dat een wonder.

 

Eindelijk de Atlantische Ocean gezien: not!

Een van de mooiste blunders was toen ik mijn foto’s van mijn vakantie naar Barcelona deelde op Hyves (voor de jongeren onder ons, dat was de Nederlandse voorloper van Facebook). Onder een mooie foto van de zee schreef ik het onderschrift: “Eindelijk een keer de Atlantische Oceaan gezien. Check!” De reacties op deze foto waren een beetje in de trant van Yolanthe met haar Ibiza foto. Gelukkig bestaat Hyves niet meer…

 

topografische kennis

 

Hoe staat het met jouw topografische kennis? Belabberder dan dat van mij kan haast niet. Of toch wel?

 

Facebookreacties

reacties

Een reactie

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: