Indisch eten op de Tong Tong Fair 2017

Tong Tong Fair 2017

Dit jaar zoals bijna elk jaar ben ik naar de Tong Tong Fair op het Haagse Malieveld geweest. Net als vorig jaar ga ik er ook een aantal dagen werken. Vorig jaar was dat achter de kassa bij de entree, nu in de horeca bij een van de stands van Tong Tong Fair zelf. Omdat ik een medewerkerspas heb, kan ik ook op vrije dagen gratis naar binnen om zelf over de markt heen te struinen. En om lekker te eten natuurlijk.

 

Tong Tong Fair 2017 Tong Tong Fair 2017

 

Qua eten zijn er veel gouwe oude (en goede) stands te vinden, vooral in de eetwijk. Ook een aantal nieuwe stands zijn aanwezig en daarvan wil ik er twee uitlichten: Dapur Kecil en Boogie Woogie. Wil je nou toch liever een gouwe ouwe bezoeken, dan kan ik de onderstaande eetgelegenheden van harte aanbevelen:

 

Warung I. Djaja

Hoe het eten in het restaurant is, kan ik niet zeggen. Want bij Warung I. Djaja denk ik alleen maar aan 1 dingen: martabak telor. Die is echt goddelijk! Je hebt keus uit kip, lamsvlees of vegetarisch. Vanwege de warmte was het niet erg druk in het openingsweekend. Dus ook geen lange rij bij deze stand. Maar is het druk op de Tong Tong Fair, dan kunnen er zo maar 30 wachtenden voor je staan. Meestal wacht ik dan op een wat rustiger moment, die er niet altijd komt. Ga dan vooral tóch maar in de rij staan, want het is het wachten waard. Tijdens het wachten kun je zien hoe het deeg uitgerekt wordt. Het is een kunst apart.

 

Tong Tong Fair 2017

Tong Tong Fair 2017

Es

Heten ze zo? Ik heb geen naam kunnen vinden op hun kleine standje. Maar je vindt het in de eetwijk (Oost) in een hoek en er staat altijd een enorm lange rij. Hier weet je zeker dan de rij niet korter wordt, dus ga maar gewoon achteraan staan. Ook hier is het het wachten waard. Je kunt uit allerlei typisch Indische/Indonesische drankjes bestellen zoals Es Cendol, Es Shanghai of Kelapa Muda.

 

Tong Tong Fair 2017

Soerabaja Schepijs (Mas Surabaya)

Wil je een iets minder lange rij, maar wel een beetje verkoeling, dan is het schepijs van Soerabaja zeker de moeite waard. Heel volle smaken met bijzondere variaties als sereh (lijkt eerst gewoon citroenijs, maar daarna proef je heel duidelijk sereh) of spekkoekijs. Je vindt ze in de grote tent, vlakbij het podium.

 

Tong Tong Fair 2017

Anugerah

Voor mij is dit qua warme maaltijd dé eetgelegenheid waar je moet zijn. Ik zal eerlijk zeggen, ik ben een beetje bevooroordeeld, want ook in Rotterdam haal ik regelmatig een maaltijd bij hen af bij hun afhaalrestaurant aan de Botersloot. En eigenares Dina is gewoon een lieve topkok. Mijn favoriet is nasi rames.

 

Tong Tong Fair 2017

Gina

‘Hier is nog precies 1 tafeltje vrij voor jullie.’ Het was nog vroeg en nog niet veel tafeltjes waren bezet. Ik had er nog nooit gegeten, maar eens moet de eerste keer zijn. Daar heb ik geen spijt van gehad. De lekkerste rendang haal je hier. Het is alleen erg vol met tafeltjes en daarom wat krap. Ga als je meer ruimte nodig hebt daarom liever aan de buitenkant zitten.

 

Tong Tong Fair 2017 Tong Tong Fair 2017

Nieuwkomer Boogie Streetfood

Een beetje sneu was het wel. Weinig mensen staan in de rij bij deze nieuwe eetgelegenheid in de eetwijk (Noord). Het ziet er misschien wat (te) hip uit tussen alle andere wat meer traditionelere eetgelegenheden en je krijgt het eten in een bakje wat je bij een wok to go ook altijd meekrijgt. Maar dat het (nog) vrij rustig is bij deze eetgelegenheid is niet terecht, want ze hebben er overheerlijke laksa. En omdat ik ben opgegroeid met laksa, kan ik het weten ;-). De laksa van Boogie Streetfood heeft een heel volle smaak en je kunt zelf bepalen welke groente je erin wilt hebben. Ok, ik miste een paar blokjes pempek en het stokje saté wat je erbij krijgt had voor mij niet gehoeven, maar de laksa, die mag je wat mij betreft niet overslaan! Is het nou een snack of een maaltijd? Wat mij betreft is het een mooie kleine maaltijd. Ideaal als je op foodsafari bent en nog een aantal andere eetgelegenheden wilt bezoeken. Een kleine eter heeft na het eten ruim genoeg. Maar hé, wat doe jij op de Tong Tong Fair? Nou, nou?

 

Tong Tong Fair

(c) Maybel Leurs

Nieuwkomer Dapur Kecil

De beste nieuwkomer is wat mij betreft het kleine standje genaamd Dapur Kecil (Kleine Keuken). Daar vind je Marja en Erik die de gerechten met familierecepten uit de koker van Oma Noes en Opa Wim verkopen. Naast dat de sponscake gewoon erg lekker is (sappig en heel sterke pandan smaak, zo hoort sponscake te zijn) hebben ze ook lekkere Indische worstjes. En de twee enthousiaste verkopers met kennis van zaken doen natuurlijk ook veel goed. Je vindt ze op het hoekje, 2 standjes verder naast Boogie Streetfood, tegenover Anugerah in de Eetwijk.

 

Tong Tong Fair 2017 Tong Tong Fair 2017 Tong Tong Fair 2017

 

Ik ben niet overal langs geweest. Dat kan ook niet, want dan zou ik ontploffen :-). Wanneer je veel wilt proeven is mijn tip om met meerdere mensen te gaan zoals ik heb gedaan en dan gerechten te delen.

 

Maar misschien is/zijn er nog (een) eetgelegenheid die jij zou aanraden. Laat het dan vooral weten onderaan dit bericht. Ik ben er nog een paar dagen namelijk, dus dan kan ik daar nog langs 🙂

 

De Tong Tong Fair is dit jaar tot en met 2e Pinksterdag te vinden op het Malieveld in Den Haag.

 

Tong Tong Fair 2017 Tong Tong Fair 2017 Tong Tong Fair 2017

 

Facebookreacties

reacties

3 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: