Tijgerbalsem is de remedie. Tegen alles!

tijgerbalsem

Als ze ooit nog een vertegenwoordiger voor tijgerbalsem zoeken, moeten ze zeker even contact met mij opnemen. Ik ben namelijk een fervent tijgerbalsemgebruiker. Overal gebruik ik het voor. Want je kunt het zo gek niet bedenken of tijgerbalsem is de remedie. Ik ben er heilig van overtuigd.

 

Écht voor a-l-l-e-s

 

Heb ik een keer spierpijn, hup een beetje tijgerbalsem eroverheen. Zit mijn neus verstopt, smeer ik er wat tijgerbalsem onder. Bij hoofdpijn helpt het ook erg goed. Ik smeer het dan op mijn slapen. Helaas helpt het bij migraine niet, maar het kan het wel wat verlichten. Wanneer ik vooral blij ben met mijn tijgerbalsem, is wanneer ik op vakantie wordt gestoken door muggen. In Nederland heb ik er geen last van als ik gestoken wordt, maar in het buitenland groeien de muggenbulten uit tot enorme rode, gloeiende schijven. Tijgerbalsem erop verkoelt de plek en de bult trekt sneller weg dan dat ik er niets mee doe of iets van afterbite opdoe. Wat überhaupt de functie is van afterbite middelen, je ne sais pas.

 

Altijd potje mee op reis

 

Tijgerbalsem behoort standaard tot mijn reisbenodigdheden. Die kleine, platte potjes (ik gebruik de rode potjes van de foto) zijn heel makkelijk mee te nemen in de handbagage. Ideaal.

 

Grote paniek dus toen ik in China erachter kwam dat ik geen tijgerbalsem mee had. En ik was natuurlijk al binnen 10 minuten in de Chinese buitenlucht gestoken door een wrede Chinese mug, dus de tijgerbalsem was meer dan nodig. Gelukkig wist onze gids dat we nog langs een Chinese apotheek zouden komen.

 

Maar of het nu de taalbarrière was of het feit dat ze het echt niet hadden, ze hadden geen tijgerbalsem. Ik ben er nog steeds heilig van overtuigd dat het de taalbarrière was, want een Chinese apotheek zonder tijgerbalsem bestaat in mijn beleving gewoonweg niet. Ik werd uiteindelijk afgescheept met een potje leeuwen(?)balsem. Tja, het was het gewoonweg niet. Niet sterk genoeg. Wat heb ik daar nou aan?

 

Mijn geluk kon ik daarom niet op toen ik 2 dagen later ergens in een achteraf winkeltje ergens in een ver hoekje de rode potjes zag glinsteren. Mijn ontdekkingstocht van die dag (ik was in feite lichtelijk verdwaald nadat ik zonder op de omgeving te letten mezelf had verloren in een stukje Beijing met allemaal kleine eettentjes en -stalletjes) had tijgerbalsem opgeleverd. Ik kon weer naar hartenlust smeren!

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: