Sedap | Taiwan Mochi

taiwan mochi

Als ik naar de toko ben geweest, zitten deze standaard in mijn boodschappentas. De Taiwan Mochi van Mong Lee Shang. Deze zijn gemaakt met deeg van gemalen kleefrijst en zo lekker zacht. Beter dan de mochi van taro die je ook in de toko kunt kopen. Heb je eenmaal de verpakking geopend, dan zijn ze na een paar minuten knoerthard en niet lekker zacht zoals deze Taiwan Mochi.

 

taiwan mochiJe kunt de mochi van kleefrijst ook zelf maken. Om het deeg te maken is nogal een werkje omdat je de gekookte kleefrijst moet fijnstampen en lange tijd moet doorkneden om het deeg de juiste kleverigheid te geven. Je kunt ook kant- en klare korrels kopen bij met name Japanse/Koreaanse toko’s, zoals op de foto hiernaast. Ik kocht ze voor €4,50 bij Kokoro Food Market in Den Haag. Deze korrels meng je met water en verwarm je in de magnetron. Omdat het deeg zo kleverig is, moet je er wel een bepaalde handigheid in hebben, anders zit het deeg overal, behalve om je vulling.

 

De kant-en-klare mochi kun je kopen in verschillende varianten bij Amazing Oriental. Je hebt ze met sesampasta van binnen en sesamzaadjes van buiten, een witte variant met een vulling van gezoete gemalen groene bonen en (mijn favoriet!) de mochi met gemalen pinda’s. Echt zo lekker. Werkelijk sedap sekali!

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: