Successen binnen 1 jaar van mij en andere bloggers

successen
Begin juni kwam ik erachter dat mijn blog inmiddels een jaar bestaat. Toevallig was ik door wat oude posts aan het scrollen en zag dat mijn startdatum 16 juni 2016 was. Woohoo! Dat maakt dat mij blog nu 1 jaar en een beetje bestaat.  De tijd is voorbij gevlogen. Omdat elk moment een aanleiding is voor een feestje (en omdat ik er wat laat achterkwam dat ik een feestje kon vieren) vier ik met deze speciale post de 1-jaar-en-een-beetje-verjaardag van mijn blog IndoRotterdammert. Hieronder vertel ik over de successen met mijn blog tot nu toe (klein of groot, ik ben er trots op) en vroeg ik een aantal andere bloggers die nog geen jaar bezig zijn wat hun grootste succes is tot nu toe.

 

Voorzichtige stapjes

O wat vond ik het spannend om mijn blog de wijde wereld in te slingeren. Inmiddels had ik een paar kleine berichtjes op mijn blog geplaatst en een Facebookpagina aangemaakt. Daar plaatste ik wat linkjes naar nieuwe blogs maar ik durfde geen vrienden uit te nodigen. Stel je voor wat ze ervan zouden vinden! Nog steeds heb ik nog niet iedereen laten weten dat ik een blog heb. Dat komt wel een keer denk ik dan. Of niet. Ik vind het allang gaaf er volgers zijn die ik niet persoonlijk ken. Al ben ik wel benieuwd wie die lurkers zijn die mijn blog dus wel uitpluizen, maar niet reageren. Ik vind het echt heel erg leuk als je op een blog reageert hoor, dus je hoeft het echt niet te laten. Dat kan trouwens sinds kort op twee manieren, via Facebookcomments (waar je zelf de keuze hebt om je reactie ook door te plaatsen naar Facebook) of gewoon de comment sectie helemaal onderaan een blog. En ik reageer (bijna) altijd 😉

 

Gevraagd voor een interview

Tijdens mijn vakantie in Indonesië kreeg ik een privé berichtje via Twitter van het Havenziekenhuis. Ze hadden mijn blog over vakantievoorbereidingen gelezen en vonden het zo leuk dat ik iets over hun Travel Clinic had geschreven dat ze een interview met me wilde. Het interview kwam in hun Op Koers! magazine dat via huis-aan-huisbladen verspreid zou worden in Rotterdam en omstreken. Ook zou het interview in hun patiëntenkrant komen en online was er ruimte voor een uitgebreider artikel. Alhoewel ik dat erg spannend vond, zo met mijn naam en hoofd in de krant, heb ik het toch gedaan. Beetje free publicity zo nu en dan kan geen kwaad. Het interview was erg leuk en het maken van een foto op de markt was achteraf minder eng dan wat ik vooraf gedacht had. Over het eindresultaat ben ik tevreden.

 

Op Koers!

 

Whaaah herkend!

Een paar weken geleden zat ik in de trein naar Den Haag Centraal, op weg naar het Tong Tong Festival waar ik toen werkte. Een Indonesische vrouw zat mij in die trein enorm aan te gapen. Ik werd er een beetje ongemakkelijk van. Al helemaal toen ze haar telefoon erbij pakte, uiteindelijk blijkbaar zocht wat ze vond en de man naast haar aanstootte en ze samen naar me begonnen te kijken. ‘Vraag het dan, hoorde ik de man tegen de vrouw zeggen.’ Na enig treuzelen leunde de vrouw iets naar mij en vroeg: ‘Ben jij IndoRotterdammert?’ Ik zag dat ze mijn website had opgezocht op haar telefoon. Ze vertelde dat ze mijn blog had gelezen over het eten op het Tong Tong Festival en een aantal van mijn tips ging uittesten. Toen pas realiseerde ik me dat er echt mensen zijn die ik niet ken en mijn blog lezen. Alsof de cijfers van Google Analytics tot dan toe nog niet genoeg bewijs waren.

 

Complimentje is altijd leuk

Als ik een complimentje krijg, dan is dat vaak over mijn schrijfstijl: niet al te zwaar met regelmatig een grote knipoog. Het hoeft allemaal niet zo serieus, daar zijn andere blogs voor. Ik probeer mijn lol in en passie voor eten en reizen te verwoorden in mijn blog. En het is ontzettend gaaf om te zien dat ik een club mensen heb verzameld die bijna wekelijks terugkomt om mijn blog te lezen.

 

Top 3 best gelezen artikelen

Indonesian Food Tour: Over mijn ervaringen op de oude tramlijn 10 in Rotterdam. Hier serveerden twee Indonesische chefs een lunch met Indonesisch eten 2.0. Het hielp enorm mee dat ook de Indonesische Ambassade het artikel had gedeeld onder hun volgers. Terima kasih banyak!

 

Indonesian Food Tour

 

Typisch Deense lekkernijen: Een vrij oude post die het vooral goed doet vanwege de zoekresultaten in Google. En wie wil er nou niet iets lezen over Deense lekkernijen?

 

Typisch Deense lekkernijen

 

Eierbal Foodtour: Deze blog werd vooral goed gelezen door de Groningers en omstreken. Die waren blijkbaar erg nieuwsgierig wat een echte Rotterdammert van hun populaire streeksnack vond.

 

eierbal

 

Ervaringen van andere blogcollega’s

Ik vroeg een aantal andere food- en/of travelbloggers die 1 jaar en een beetje (of juist korter dan 1 jaar) bezig zijn wat hun successen zijn tot nu toe als het gaat om hun blog. Dat deed ik via de facebookpagina Bloggers Gezocht (heerlijke groep vol met allemaal leuke oproepjes), Twitter en wat privé berichtjes). Zo leuk om te lezen dat je, hoe groot of klein ook, zo veel leuks kunt overkomen door tijd en liefde in je blog te stoppen:

 

Nick de Reuver van Vakantie-check.nl

“Ik ben een jaar geleden begonnen met mijn blog www.vakantie-check.nl. In die tijd bouwde ik nog veel websites voor andere mensen en kwam ik hiermee in aanraking. Het fascineerde me enorm en het leek me ook super leuk om informatie te delen met anderen. Mede door deze blog heb ik een baan weten te krijgen als SEO consultant bij een groot bureau in Den Bosch. Ik heb een paar maanden niets met mijn blog gedaan door alle drukte, maar ik heb het nu weer vol opgepakt, en de afgelopen maand het aantal bezoekers zien stijgen tot ruim 400, ten opzichte van de 90 bezoekers de maand ervoor. Dit geeft me erg veel motivatie om met mijn blog verder te gaan en het word ook met de dag leuker!”

 

Mariëlle Meray van Me-licious.com

“Ik plaats wekelijks op dinsdag een food post op www.me-licious.com. Vaak zijn dit de best bekeken blogposts. Inmiddels heb ik de 500 likes op Facebook gehaald, wat voor mij echt een mooie mijlpaal is. De 5000 bezoekers per maand op mijn blog ben ik inmiddels ook al voorbij. Dit geeft zeker een boost om door te blijven gaan met bloggen.”

 

Wendy Yip van Mevr. Yan

“Erg leuk dat Helena mij heeft gevraagd om mijn blogervaring te delen. Foodblog mevryan.com bestaat 4 maanden. Via mijn foodblog wil ik de culinaire kennis van de oude generatie overbrengen naar de nieuwe generatie. Daarnaast wil ik een groter publiek laten kennismaken met (authentiek) Aziatisch koken. Waar ben ik trots op? Een maand na de lancering van mijn food blog heb ik hier een artikel over geschreven. Daarnaast heb ik in een korte tijd heel veel nieuwe mensen ontmoet die dezelfde passie delen. Dit had ik niet verwacht toen ik hieraan begon. Ik ben in een nieuwe wereld terecht gekomen, die vol zit met verrassingen. Ik weet niet wat mijn foodblog nog meer met zich gaat meebrengen. Het is fijn dat ik deze ontdekkingsreis niet alleen, maar samen met mijn lezers mag maken.”

Liyen Siaw van Liyen’s Foodmoments

“Mijn naam is Liyen Siaw en ik ben geboren in Nederland, maar heb mijn roots in Singapore en Maleisië zitten. Voor zolang ik me kan herinneren houd ik van eten. Of het nou een bizar Aziatisch gerecht is of een superzoet toetje, ik probeer van alles uit! Net als de meeste Asian foodies maak ik er ook veel foto’s van. Ik maakte zoveel foto’s dat ik het zonde vond om er niets mee te doen. Ik wilde mijn foto’s en mijn foodmoments graag delen en ben daarom in oktober 2016 begonnen met een eigen blog Liyen’s Foodmoments, waar ik onder andere de lekkerste foodspots deel. Hoewel ik eerst alleen wilde schrijven over een eetplek per keer, kwam ik op het idee om meerdere leuke foodspots te noemen van een bepaalde keuken of fooditem die niet zo heel bekend zijn hier in Nederland. Dat sloeg aan! Mijn artikelen over red velvet hotspots en Maleisische foodspots zijn erg goed bezocht en ik kreeg te horen dat het erg handig is om dit soort lijstjes te hebben, want dan weten ze waar ze die lekkernijen allemaal te vinden zijn. Ik heb al ideeën voor andere lijstjes die ik graag wil schrijven voor mijn blog!”

 

foodbloggerswereldje

 

En nu verder…

Door het bloggen heb ik veel leuke, nieuwe mensen leren kennen en zitten er een aantal leuke activiteiten in de pijnlijn die naar verwachting wel op mijn successen lijstje voor volgend jaar komen te staan. Voor op mijn blog, maar ook in de zin van opdrachten voor mijn bedrijf Eating Habits. Maar daarover vast en zeker later meer. Ooooh, ik kan eigenlijk niet wachten om het te vertellen maar my lips are sealed 😉

 

Facebookreacties

reacties

21 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: