Mijn nieuwe spiegelreflexcamera

spiegelreflexcamera

Mijn oude spiegelreflexcamera gebruikte ik zo af en toe op vakantie. Vorige jaar nam ik hem mee naar Japan. Toen ik mijn foto’s met de spiegelreflex foto’s mijn reisgenoten vergeleek, wist ik het zeker. Ik moest echt een nieuwe hebben. Vooral de foto’s bij weinig licht waren enorm korrelig. Conclusie: dit kan echt niet meer.

 

Toch heeft een klein jaartje geduurd voordat ik een nieuwe kocht. Mijn kleine compactcamera gaat vaker mee op vakantie en voor onderweg. Ik ga steeds overstag voor minder gewicht en minder ruimtegebruik in mijn koffer. Toch, ik geef toe: met een spiegelreflexcamera heb je meer mogelijkheden en maak je op den duur mooiere foto’s als je leert alle mogelijkheden te gebruiken.

 

Ik wilde mijn oude inruilen voor een nieuwe. Mijn gedachte was dat dit iets in de aankoopprijs zou gaan schelen, want een spiegelreflexcamera is niet goedkoop. Het scheelde inderdaad iets, €20,- euro in totaal. Niet heel veel, maar aan de andere kant weer wel aangezien mijn camera al meer dan 10 jaar oud was. Wel een super service overigens bij Foka Superstore.

 

Mijn nieuwe camera moest weer een Nikon worden. Ik ben fan van Nikon. Qua fotoapparatuur heb ik alleen maar spullen van Nikon. Sinds gisteren ben ik de trotse nieuwe eigenaar van een Nikon D3300 (het was een D60, ik bedoel maar…). De techniek is in de loop van de tijd gelukkig veel veranderd. Scherpere foto’s, meer instellingen en effecten en eindelijk die camerafunctie.

 

Vanaf nu neem ik mijn spiegelreflexcamera mee als ik ga fotograferen, neem ik mezelf voor. Voor deze blog, voor Eating Habits en voor mooie(re) vakantiefoto’s. Dan mag nu wel eens een keer de zon doorkomen in Rotterdam. En dan niet voor heel even, maar voor een langere periode. Want als de zon niet schijnt, vallen de foto’s alsnog tegen. Toch zal ik weer even wat moeten gaan proefschieten voordat ik hem straks mee naar Spanje neem om daar de diverse foodtravel activiteiten vast te leggen.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: