Spanje, ola, here I come, olé!!!

Spanje

Het is inmiddels al weer 10 jaar geleden dat ik in Spanje was. In Barcelona om precies te zijn. Ik wist dat ik nog een keer terug zou komen. De relaxte sfeer, het eten, de mensen. Spanje is een ideaal vakantieland. Toen bekend werd gemaakt dat de wereldwijde diëtistenvereniging hun congres dit jaar in Granada zou gaan houden, heb ik mij direct ingeschreven. Aangezien je vanuit Nederland niet rechtstreeks naar Granada kan vliegen, moest ik overstappen. En dan is het maar beter om het nuttige met het aangename te verenigen om ook nog wat daagjes vakantie te houden op de tussenstop. Ik had drie keuzeopties als tussenstop: Barcelona, Ibiza en Madrid. Aangezien ik al eerder in Barcelona ben geweest, viel dat af. Ibiza trekt mij niet, dus Madrid bleef over.

 

Daar krijg ik denk ik geen spijt van. Want wat kun je veel doen in Madrid als het gaat om foodtravel! Tijdens de voorbereidingen kwam ik de ene foodtour na de andere tegen. Het wordt uiteindelijk de Ultimate Spanish Cuisine Tour van Devour Madrid Food Tours. Madrid kent ook veel mercado’s, waar je ook veel lokale specialiteiten kunt proeven. Dus daar zal ik mij prima vermaken.

 

Een dagtrip vanuit Madrid naar Toledo en Segovia staat ook op het programma. Toledo staat bekend om zijn veelzijdige lokale keuken. Het is zelfs de culinaire hoofdstad van Spanje 2016. Ik hoop dat ik tijdens de wandelroute langs alle bezienswaardigheden nog een aantal lokale specialiteiten kan proeven zoals de vele variaties aan marsepein waar Toledo om bekend is.

 

In Granada, waar het congres wordt gehouden, blijf ik ook nog wat dagen. In het social program van het congres worden er diverse rondleidingen en activiteiten georganiseerd. Natuurlijk zal ik Alhambra bezoeken. Dat moet je gezien hebben als je in Granada bent. Verder staat vanuit Granada ook een dagtrip op het menu. Met de lokale bus naar de grotten van Nerja en daarna door naar Malaga. Hopelijk op tijd om voor sluitingstijd de Mercado Atarazanas te bezoeken. En om het maximale uit het bezoek aan Malaga te halen een City Bike Tour door de stad.

 

Het lijkt wat overvol gepland, maar er zitten wel degelijk adempauzes in het programma. Want Spanje, daar moet je relaxt vakantie vieren. Of je het nou wil of niet. Ik wil wel. Nog een paar nachtjes slapen.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: