Spaaractiekampioen

Spaaractiekampioen

Kom ik regelmatig in een bepaalde winkel en ze hebben een spaaractie, dan doe ik maar al te graag mee. Albert Heijn spaarzegels, Dobey dierenwinkel spaarkaart, Rob’s Dierenshop zegels, kledingwinkel Didi spaarkaart en de spaarkaart van koffieketen Mockamor, ik doe eraan mee. Ik mag wel met recht een ware spaaractiekampioen worden genoemd.

 

Als ik bij een winkel sta en men vraagt of ik een spaarkaart heb of spaarzegels wil ontvangen, zeg ik niet snel nee. Ik doe nou eenmaal met veel spaaracties mee. In mijn portemonnee heb een speciaal vak met stempelkaarten en allerhande zegeltjes die ik eens in de zoveel tijd sorteer en in het bijbehorende spaarboekje plak. Zo lekker kneuterig en méér ons bin zûnig zul je het bij mij niet krijgen, maar ik vind het altijd wel een gezellige bezigheid.

 

Het meest koester ik mijn Albert Heijn spaarzegelboekje. Omdat ik hier regelmatig boodschappen doe, groeit het aantal zegels snel. Maar je hebt er wel 490 nodig, dus uiteindelijk duurt het alsnog vrij lang voordat het boekje vol is. Het inleveren van het boekje zorgt toch altijd weer voor een klein gelukmomentje. Want je krijgt €52,- handje contantje. Elke zegel kost €1,- dus de winst is uiteindelijk €3,-. Het lijkt niet veel, maar het is toch maar mooi 6% rente. Zie dat maar eens bij een gemiddelde spaarrekening te krijgen. Precies! Dat lukt je niet meer.

 

En als ik er dan toch ben, dan spaar ik ook gelijk mee met de Eftelingzegels, de restaurantzegels, moestuinzaadjes en alle andere spaaracties van de Appie. En zijn ze niet voor mezelf, dan kan ik er altijd weer iemand anders blij mee maken. Maar hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En geen beteuterde lipjes als je net achter het net vist (ja ik heb een aantal mensen in mijn omgeving!), want dan moet je zelf maar gaan sparen.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: