Social media: hulptroepen gezocht!

Social media

Ik ben de laatste die het zal ontkennen. Wat betreft social media ben ik nooit een early adapter (voorloper) geweest, meer een laggard (lees hiervoor vooral de theorie van Rogers over innovatie). Op mijn werk heb ik de term ‘achteraanhobbelaar’ geïntroduceerd omdat laggard bij sommigen een verkeerde associatie opriep (welke associatie, dat ben ik nooit te weten gekomen). Maar laggard dus: een achteraanhobbelaar. Zo zou je me het beste kunnen omschrijven als het om social media gaat. Was ik net begonnen met Hyves, zat iedereen alweer op Facebook. Zat ik eindelijk op Facebook, bleek dat dit inmiddels alleen voor oude mensen is (dit weiger ik te geloven, koppig als ik ben). Zit ik goed en wel op Twitter, hoor ik dat dat over het hoogtepunt heen in. Instagram gebruik ik nu sinds een jaartje echt actiever. Maar met Instagram Stories heb ik (nog niet) veel. Dat zal ik pas krijgen wanneer de hype er weer vanaf is. Of is het helemaal geen hype?…

 

Ik mag dan misschien een laggard zijn, als ik iets doen, wil ik het ook goed doen. Ik bijt me erin vast totdat ik het snap. Totdat ik een volleerd Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram gebruiker ben. En dat is gelukt. Regelmatig help ik anderen om met deze social media om te gaan.

 

Sinds kort doe ik de cursus Food Interaction, waarbij het gaat over food (daar weet ik dan wel weer heel veel van) en (social) media. En bij les twee had ik al door dat ik hopeloos achterliep wat betreft de social media. Blijkbaar had ik me er inmiddels voor weten af te sluiten welke nieuwe social media rage er voorbij kwamen. Maar nu tijdens de les, bij het zien van een sheet met de icoontjes van meer dan 50 social media van dit moment, kwam het in alle hevigheid binnen: met social media zal ik nooit bij blijven en ik ben gewoonweg te oud om het allemaal bij te houden. En dat met mijn 32!

 

Maar wil ik met mijn tijd mee en wil ik een bepaald bereik willen behalen met mijn blog en bedrijf, dan zal ik toch iets meer met social media moeten doen. Ook misschien wel met social media waar ik nog niets of niet veel van heb gehoord en al helemaal niet weet hoe het werkt. Neem nou Snapchat: ‘wat kún je ermee?’ vraag ik me regelmatig af. Ja, nou weet ik, met zo’n vraag klink ik wel heel erg oud. Maar het is wel de realiteit. En ik geef het ronduit toe.

 

En nu? Ik zal toch hulp moeten zoeken. Van jongeren onder de 20 jaar die het nog wél snappen en de ontwikkelingen kunnen bijhouden. Wie o wie helpt mij om een social media strategie uit te denken voor mijn blog en mijn bedrijf Eating Habits? Ik zoek een aantal jongeren (3-4) die me op weg willen helpen. Financiële vergoeding is niet van toepassing, wel een lekkere gezamenlijke lunch bij een hotspot in Rotterdam, een referentie op je CV en natuurlijk mijn oneindige dank. En wie weet dat er uiteindelijk wel een opdracht(je) uitrolt… Kennis van marketing heb ik. Kunnen we er samen iets moois van maken? Stuur dan een bericht met waarom juist jij mij kan helpen naar info@indorotterdammert.nl of gebruik de contactpagina. Social media mag ook, dan wel het liefst Facebook of Twitter (ja, daarom heb ik je hulp nodig!)

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: