Mijn flitsbezoek aan Sentosa Island

Sentosa Island

Op mijn laatste dag in Singapore was ik in dubio. Ik was daar van een donderdag tot en met een maandagochtend vroeg. Van een local had ik de tip gekregen om dan vooral op zondag naar Sentosa Island te gaan omdat het dan relatief rustiger is dan op een vrijdag of zaterdag. Maar ik was ook nog niet naar Chinatown geweest en aangezien dat een groot foodwalhalla is, wilde ik daar eigenlijk ook nog heen. Ik ging een poging wagen om die twee op één dag te combineren. Gekkenwerk eigenlijk, maar met wat prioriteiten stellen is het dan toch gelukt.

 

Wat is Sentosa Island?

Sentosa Island is een attractieparkeneiland aan de zuidkust van Singapore. Naast een groot kunstmatig aangelegd strand en veel natuur vind je hier ook pretpark Universal Studios Park Singapore en zwemparadijs/waterpark Underwater World en S.E.A. Aquarium.

 

Om het meeste uit mijn dag te halen, besloot ik om 08.45 uur sharp bij de kabelbaan te staan. Dat is het tijdstip dat de kabelbaan in werking wordt gezet en je naar het eiland toe kunt. Voordat je de kabelbaan ingaat, moet je natuurlijk een kaartje kopen. In plaats van overal los een kaartje voor te kopen, kun je ook kiezen uit veel verschillende combitickets die een bezoekje aan Sentosa Island net wat voordeliger maken.

 

Keuzes maken

Je kunt er makkelijk een paar dagen slijten. Kom ik daar met mijn paar uurtjes… Goed, ik kon dus niet alles zien. Universal Studios Park Singapore moest ik sowieso aan mijn neus voorbij laten gaan. Ik ken mezelf. Dan moet ik in alle attracties en blijft er geen tijd meer over voor iets anders. En al helemaal niet voor Chinatown. Voor een wandeling door de natuur was het veels te warm, dus ook dat ging ik niet doen. Ik koos uiteindelijk voor beide kabelbanen en een bezoek aan Merlion (een van de iconen van Singapore) en het S.E.A. Aquarium.

 

Sentosa Island

 

Merlion

Aangekomen op het eiland was het extreem rustig. Meer dan een handjevol andere toeristen was er niet. Omdat het ook nog niet zo heel erg warm was, besloot ik eerst naar Merlion te gaan. Het aquarium heeft sowieso airco en daar was ik bij de Merlion niet helemaal zeker van.

 

Sentosa Island

 

De Merlion is een grote replica van zijn kleine broertje die aan de Marina Bay te vinden is. De Merlion op Sentosa Island is zo groot dat je er ook naar binnen kunt. Je begint op de begane grond (met airco overigens). Bij de ingang kreeg ik een plastic kaartje mee en werd ik welkom geheten door een liedje over de zee met een erg neurotisch deuntje dat door de speakers schalde. Carnaval Festival in de Efteling is er niets bij. Na een soort van onderzeewereldtentoonstelling volgt een film met daarin het verhaal van Merlion en hoe deze is verbonden met Singapore.

 

Na de film was het tijd om onze geluk te beproeven. Ik had mij inmiddels bij een groepje oudere Koreaanse dames gevoegd (nadat ik met hen op de foto was geweest, want dat moest natuurlijk). Het plastic kaartje dat we bij de ingang kregen konden we nu in een van de kleinere Merlions naast de filmzaal deponeren. De Merlion gaf daarvoor een geluksmunt terug. Een munt waarop mij een lang en gelukkig leven werd gewenst. Na vergelijk met de munten van de Koreanen, bleek dat er geen verschil zat in de munten. Ach, het is leuk voor het plakboek. Alhoewel, zo’n vrij grote munt is lastig plakken.

 

Uiteindelijk is er nog de mogelijkheid om bovenin Merlion de bel te luiden en een foto te maken in de bek (zonder airco, want het is een open ruimte). Met een lift ga je naar boven. Vanuit de bek heb je een wijd uitzicht op het noordelijke deel van het eiland. Zo heb je uitzicht op Underwater World, de haven van Singapore en de skyline van het centrum. Die kleine oogjes zijn trouwens een combinatie van te weinig slaap, te veel zonlicht en (volgens mijn Indonesische oom) te weinig aardappelen en te veel rijst en mie.

 

Sentosa Island Sentosa Island

 

Om te zeggen dat je er veel aan mist als je niet in Merlion bent geweest, nou nee. Ik vind het van buiten interessanter dan van binnen. En dat irritante deuntje van aan het begin heeft nog lang in mijn hoofd gezeten die dag.

 

Sentosa Island vanuit de kabelbaan

Omdat het nog steeds niet extreem druk en warm was, besloot ik eerst met de kabelbaan een rondje eiland te doen. Met een andere kabelbaan (Mount Faber Line) dan waarmee je naar het eiland toegaat (Sentosa Line) kun je naar Mount Faber gaan. Op deze dichtbeboste berg kun je een wandeling maken en van de natuur genieten. Gezien mijn beperkte tijd heb ik dat niet gedaan.

 

Sentosa Island

 

Ook onderweg naar Mount Faber heeft de kabelbaan een aantal stops. Zo is er ook een stop bij het aangelegde strand van Sentosa Island. Prachtige blauw zee, witte stranden en mooie palmbomen. Alles wat je van een tropisch strand mag verwachten vind je hier. Mocht je net als ik niet ergens uitstappen, dan is de kabelbaan niet echt een aanrader. De karretjes hebben geen airco en de ventilatortjes bieden niet echt de verkoeling die je halverwege de rit eigenlijk wel heel hard nodig hebt. Alsof je in een pan langzaam wordt gaargekookt. Daarnaast is een ritje vrij duur. Voor een combiticket betaal je omgerekend ongeveer 19 euro.

 

Sentosa Island

 

Visje kijken

Na een heerlijke biryani als lunch in de Malaysian Foodcourt (aanrader, want betaalbaar en heerlijk, versbereid eten, waar vind je dat nou in een pretpark?) tegenover de ingang van Universal Studios Park Singapore was het dan tijd om de koelte op te zoeken. Het S.E.A. Aquarium bevindt zich een paar honderd meter vanaf de Universal Studios.

 

Ondanks de grote opstopping bij de ingang, voelt het binnen niet als te druk aan. Tuurlijk, bij de kleinere aquaria moet je even wachten voordat je dichterbij kan komen, maar de meeste aquaria zijn groot waardoor er voor alle toeschouwers voldoende plek is om goed naar de vissen te kunnen kijken. Er zijn verschillende aquaria te vinden met elk een eigen zee of oceaan als thema.

 

Sentosa Island

 

Het mooiste aquarium is toch wel die waarin twee grote reuzenmanta’s rondzwemmen, het Open Ocean Aquarium. Bij dit aquarium is een soort tribune gemaakt waar je rustig van alle vissen kunt genieten. Kun je de manta’s nou niet vinden? Loop dan door naar de ingang rechts van de aquarium. Daar is een wat kleinere ruimte waar hetzelfde grote aquarium naast en bovenlangs loopt. Soms liggen de manta’s te rusten op de ruit in het plafond van de ruimte.

 

Sentosa Island

 

Als Rotterdammert ben ik enigszins verwend met een mooi Oceanium in Diergaarde Blijdorp naast de deur. Maar dit aquarium overtreft zeker het Oceanium, al is het alleen al vanwege de grootte. En de enorme reuzenmantra’s die sierlijk door het water zwemmen is echt wel een hoogtepunt van een bezoekje aan deze aquaria.

 

Inmiddels was het net na half 4 in de middag. Ik had er iets langer over gedaan dan vooraf ingepland, maar er was gelukkig nog voldoende tijd voor Chinatown. Hoe het daar was lees je een volgend keer op mijn blog.

 

Ben jij wel eens naar Sentosa Island geweest? Naar welke attracties ben jij geweest en wat vond jij ervan?

 

Dit artikel bevat affiliate links. 

 

Facebookreacties

reacties

2 reacties

  • Wij zijn wel naar Universal Studios geweest en daar hebben we een volle dag besteed. Was echt zo leuk en verrassend! In plaats van de kabelbaan zijn we over de boardwalk er naar toe gelopen en op de terugweg hebben we in verband met vermoeide voeten de sentosa expres gepakt. Bleek die ook nog gratis te zijn 🙂 Ik had wel iets meer van het eiland zelf willen zien, maar wat je al zegt met beperkte tijd moet je keuzes maken.

    • Bedankt voor je reactie. Achteraf heb ik wel spijt dat ik niet naar Universal ben geweest. Ben een echte pretparkenfreak. Keuzes maken is niet altijd makkelijk hoor ?

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: