Mijn reizen in de tweede helft van 2018

reizen tweede helft 2018

De eerste helft van 2018 was iets drukker dan de tweede helft, maar desalniettemin heb ik een aantal mooie reizen gemaakt. Het begon allemaal in Frankrijk, daarna naar Londen met de Eurostar om direct door te gaan op roadtrip naar Italië en Slovenië. Het reisjaar eindigde uiteindelijk met een mooie persreis naar Middelburg.

 

Haute-Marne, Frankrijk

Voor een blogartikel op Little Spoon mocht ik naar het zuiden van de Champagnestreek, Haute-Marne genaamd. Ik bezocht er mooie plaatsen, zoals Langres, ik proefde er Fromage de Langres en bezocht wijn- en champagneboeren. Binnenkort verschijnt er meer over deze reis op mijn blog.

 

activiteiten in Langres

 

Londen, Groot-Brittannië

Omdat mijn reis met de bus naar Londen eerder dit jaar niet je-van-het was (lees ook het eerste deel van 2018), besloot ik nog maar een keer te gaan. Dit keer met de Eurostar. Ik kan je zeggen: ge-wel-dig! Sowieso houd ik van treinreizen, tenminste als ze op tijd rijden natuurlijk.

 

reizen tweede helft 2018 Eurostar Londen

 

Het fijnste is wel dat je in een mum van tijd aan de andere kant van de plas staat en je je geen zorgen hoeft te maken over hoeveel milliliter vloeistof je mag meenemen, het aantal kilo’s in je koffer of wat dan ook. Daar komt bij dat ik ook nog eens een relatief goedkoop maar mooi hotel op 5 minuten loopafstand van het treinstation in Londen had. Helemaal top!

 

Waarom ik in Londen was? Voor het eten natuurlijk! 😉 Brixton paste niet in mijn programma van februari, maar dit keer wel. Ik at er onder andere heerlijke jerk chicken.

 

Om het eten af te wisselen heb ik een rondje musea gedaan (ook zo fijn aan Londen, die zijn gratis) en ben ik naar de musical Aladdin geweest. Ik ga natuurlijk niet wachten totdat-ie eindelijk in Nederland in het theater te zien is (want dan ga ik gewoon nog een keer ;-)).

 

reizen tweede helft 2018 Alladin Londen

 

(Zwitserland), Italië, Slovenië (& Duitsland)

Uitrusten was er niet bij. De dag nadat ik terugkwam uit Londen, ging ik samen met een vriendin met de auto naar Italië en Slovenië. Op de heenreis hadden we een tussenstop in Zwitserland, op de terugreis een tussenstop in Duitsland.

 

Vooral Parma in Italië was voor mij wel een hoogtepunt. Lekkere producten en gerechten, mooie gebouwen en een heerlijke stad om lekker in rond te struinen of een terrasje te pakken.

 

reizen tweede helft 2018 Parma

 

De rest van Italië en Slovenië was grotendeels genieten van de natuur en wandelingen maken. In Italië in de Dolomieten en in Slovenië in de natuur rondom Bled.

 

reizen tweede helft 2018 Italië Dolomieten reizen tweede helft 2018 Slovenië

 

In Slovenië mocht een dagtrip naar de hoofdstad Ljubljana natuurlijk niet ontbreken. Een stad met zo’n naam, dat moet een mooie stad zijn toch? En dat bleek zo te zijn. Ook nog een stad waar je als foodie helemaal aan je trekken komt. Binnenkort lees je hier meer over op mijn blog.

 

reizen tweede helft 2018 Ljubljana

 

Middelburg

Terwijl ik in Italië zat, kreeg ik een uitnodiging om op persreis naar Middelburg te gaan. Twee dagen werd ik samen met een groep andere bloggers rondgeleid door deze mooie hoofdstad van Zeeland. En het stralende weer hielp natuurlijk ook enorm mee. Volgende week komt mijn blog uit over deze persreis.

 

reizen tweede helft 2018 Middelburg

 

Reizen in 2019

Alhoewel ik voor 2019 niet het voornemen heb om minimaal 10 reizen te maken, heb ik de smaak wel goed te pakken. Dus ik sluit niets uit.

 

In ieder geval heb ik voor februari Krakau in Polen op de planning staan. En in mei Bologna in Italië. Beide een must voor de echte foodie op reis. Wist je trouwens dat Krakau de Europese Gastronomische Hoofdstad van 2019 is?

 

En Bologna? Tja, die stad heeft als bijnaam La Grassa, de vette. Ze hebben daar een voorliefde voor gerechten met boter, room en kaas. #langlevemijnlactasepillen #BolognaHereICome!

 

Ik wens een ieder die dit leest een heel mooi (reis)jaar toe en tot in het nieuwe jaar!

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: