Reisfotografietag: mijn mooiste reisfoto’s

reisfotografietag

De reisfotografietag vond ik op het blog IkReis. Al maak ik niet zulke mooie foto’s zoals Jenny, de tag vond ik wel heel erg leuk om een keer in te vullen. Het resultaat lezen jullie hieronder.

 

1. Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?

Mijn laatste reisfoto is uit Indonesië. De Punjak Pas: de theeplantages vlakbij Jakarta. Geen noemenswaardige foto met vooral veel smog die ik niet zou hebben gedeeld als ik niet met deze tag had meegedaan.

 

Reisfotografietag

 

2. Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Een foto van de fietstunnel in Rotterdam. Ik besteed (nog) niet heel veel aandacht aan mijn Instagram en heb gemiddeld op een foto rond de 20-30 likes. Maar deze foto ging in korte tijd naar +70. Terwijl ik niet het idee heb dat het nou zo’n bijster bijzondere foto is. Het zal wel een kwestie zijn geweest van de juiste hashtags op het juiste tijdstip met een aardige foto. Dat algoritme van Instagram daar is echt geen touw aan vast te knopen…

 

 

3. Wat fotografeer je het liefst?

Eten. Het erge is dat wanneer ik dan de foto’s naloop omdat ik ze voor mijn blog wil gebruiken bijvoorbeeld, spontaan mijn maag begint te knorren. Als tweede staan bij mij foto’s van versmarkten. Vooral in het buitenland kan ik er uren rondstruinen.

 

lokale markt

 

4. Op welke foto ben je het meest trots?

Een van de mooiste foto’s vind ik nog de foto van de fotoshoot van een Chinees bruidspaar in het stadje Dali. Die prachtige rode kleur spat van de foto af. Het bruidspaar vond het geen probleem dat ik de foto maakte. Maar na deze lucky shot ben ik direct opgehouden. Ik zou dat ook niet prettig vinden, zo’n toerist in je nek.

 

bruid

 

5. Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Dat moet de allerlaatste foto zijn die ik van mijn oma heb gemaakt. Maar die is te privé om hier te delen. Het is een heel simpele foto, genomen tijdens de lunch bij mijn oom en tante thuis in Indonesië. Mijn moeder en ik waren op familiebezoek in Indonesië. Mijn oma en ik waren toen alleen en praatten over van alles. Ze was zo blij dat we in Indonesië waren. Haar gezondheid liet het niet meer toe om naar Nederland te komen, ondanks dat ze dat wel heel graag wilde. Ik besloot een foto van mijn oma te maken. Een dag later werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Een week later overleed ze daar, precies op onze laatste dag in Indonesië.

 

De foto staat nog steeds bij mij thuis op de schouw, op een prominente plek. Ook mijn moeder en al mijn ooms en tantes hebben dezelfde foto thuis. De laatste foto van onze gelukkige oma en moeder.

 

Nominaties

Bij deze nomineer ik Gabriëlle van Globegirl en Lotte van scratchingmymap om deze tag in te vullen. Mocht je deze tag zien en hem ook willen gebruiken, geen probleem! Vergeet dan niet naar Jenny’s blog te verwijzen. En als je mijn blog ook wilt noemen, dan is dat natuurlijk helemaal lief!

 

Facebookreacties

reacties

10 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: