Razende roadtrip

Razende roadtrip

Indonesiërs kom ik veel tegen op reis de laatste tijd. Laatst nog op weg naar Antwerpen. Veelal reizend in groepen. Binnen 5 dagen heel Europa door. Of binnen 3 dagen door heel China. Dat soort werk. Geen doen natuurlijk, zo’n razende roadtrip. Toch, als je maar weinig vakantiedagen hebt, maar wel veel van de wereld wilt zien, dus zul je wel moeten.

 

Mijn Indonesische oom is ook iemand die jaarlijks met de hele afdeling van zijn werk een razende roadtrip maakt. Ze hebben weer een ‘bonus verdiend’ zoals hij dat zegt. En in plaats van ieder afzonderlijk een geldbedrag waar je dan met je eigen familie en/of vrienden iets leuks van gaat doen of kopen, gaan ze met de hele afdeling (vaak zonder partners) gezellig op vakantie. Dan verschijnt er weer een hele rits foto’s op Facebook waarin mijn oom poseert bij de belangrijkste highlights van verschillende landen. Ook komen er vaak nog een paar groepsfoto’s voorbij, als het kan met een lange Europeaan erbij.

 

Zo heb ik nog wel een paar Indonesische familieleden en vrienden waarvan ik regelmatig foto’s van zo’n razende roadtrip voorbij zie komen. Op die manier blijf ik ook een beetje op de hoogte van wat trends zijn qua reizen in Azië. Hong Kong blijft onverminderd populair. Maar Zuid-Korea is in opmars. In Indonesië zag ik ook dat Zuid-Korea steeds populairder is geworden. Veel Zuid-Koreaanse muziek op radio en tv en de Koreaanse restaurants, zeker in Jakarta, schieten als paddestoelen uit de grond. Dan is het ook logisch dat Zuid-Korea als vakantieland ook populairder wordt. De foto’s uit Hong Kong en Zuid-Korea bevestigen mij wel dat ik daar zelf ook nog wel een keer naartoe wil.

 

Bij mijn oom is Europa is favoriet. Waarschijnlijk omdat je zoveel diversiteit hebt qua landen. Na 4 reisjes heeft hij minstens driekwart van alle landen in Europa aangedaan. Dat doe ik hem niet na. Wil ik ook niet. Ook al ligt mijn tempo op vakantie misschien wat hoger dan bij de gemiddelde Nederlander, er zijn grenzen. Het blijft toch vakantie.

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: