Ramphaar

Boris Johnson, Donald Trump en Geert Wilders waren en zijn veelvuldig in het nieuws. Politiek volg ik de heren niet. Maar wat mij opvalt is hun kapsel. De overeenkomsten zijn opmerkelijk. Ramphaar. Maar de heren lijkt het niet te deren. Mij lijkt het heerlijk als je je niet druk kunt maken om hoe je haar zit. Geen bad hair day, omdat je haar altijd zo zit. No worries.

 

Vogelnest

Zelf heb ik regelmatig een bad hair day. Het lullige is dat mijn haar over het algemeen na het föhnen geweldig zit. Mooie, glanzende krullen, lekker volumineus. Vol trots loop ik ermee de deur uit. Maar dan begint het… Met kou, met warm en vooral met vochtig weer (eigenlijk altijd dus) heeft mijn haar een heel slechte eigenschap: het gaat pluizen. En niet een klein beetje. Soms kom ik aan op mijn werk, kijk in de spiegel bij de toiletten en zie ik een enorm vogelnest bovenop mijn hoofd. [gruwel].

 

Er is weinig wat hiertegen helpt. Ik kan er nog meer anti-pluis spul instoppen, maar dan wordt mijn haar te zwaar en te vet. Maar het is ook geen optie om de hele dag met een vogelnest op mijn hoofd te rond te lopen. Vaak probeer ik met wat water het ergste pluis wat weg te werken. Ik weet het, ook dat is niet goed, want je blijft bezig op een dag, maar je moet toch wat. Als er iemand een gouden tip heeft, let me know!

 

Remedie windhoos

Wat overigens wel een geweldig kapsel geeft bij mij is een enorme windhoos, het liefst aan het strand. Komt de gemiddelde vrouw na een dagje op een winderig strand thuis met een verwaaid kapsel, bij mij zitten het volume en de krullen er weer in. En blijven ook lekker zitten. Voor die dag dan…

 

Witte haren

Nog erger dan de pluis zijn de steeds meer wordende witte haren die recht omhoog tussen mijn zwarte krullen doorpiepen. Heb ik een echte bad hair dan lijken alle witte haren die ik bezit te hebben afgesproken om tegelijkertijd prominent aanwezig te zijn.  Op dat soort momenten had ik graag blond willen zijn. Dan valt het tenminste niet zo op. Bij elke knipbeurt bij de kapper vraag ik of de tijd is aangebroken om mijn haar te verven. “Wel nee, je hebt er nog maar een paar.”

 

Maar het worden er steeds meer. Ik tel af. Af naar het moment dat ik die verftube ter hand moet nemen omdat de witte haren niet meer onder mijn krullen zijn weg te moffelen. Hoe lang het nog gaat duren? Hopelijk heb ik nog even.

 

Facebookreacties

reacties

4 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: