Lekker veel peteh bij Rami Indonesian Food

Rami Indonesian Food Marché 010

Marché 010 is inmiddels een paar weken geleden geopend. Tot nu toe was het niet gelukt om daar naartoe te gaan. Tot afgelopen weekend. Eigenlijk viel het een beetje tegen. Ik had me een voorstelling gemaakt van een enorm hal à la de Markthal, maar dan zonder grote glaspui en plafondkunstwerk. Dat is het dus allesbehalve. Het is zeker niet klein, maar je bent er zo doorheen als het gaat om de dagelijkse boodschappen. Maar qua eetgelegenheden vind ik het er wel erg leuk. Eentje trok mijn grote aandacht: Rami Indonesian Food.

 

Authentiek Indonesisch eten

Ik zal het eerlijk zeggen, ik liep bij binnenkomst straal voorbij deze toko. Dat was vooral omdat ik eigenlijk van plan was alleen wat groente en fruit te halen. En die straalden mij al tegemoet toen ik binnen kwam lopen. Groente en fruit is gecentreerd in het midden van de hal, aan de buitenzijden bevinden zich verschillende eetgelegenheden. Toen zag ik in mijn ooghoek twee kleine chihuahua’s staan van een baasje dat toevallig net een bestelling deed bij Rami. Chihuahua’s trekken altijd mijn aandacht. Ik vind ze zo schattig. Maar toen ik dus verder keek, zag ik Rami Indonesian Food.

 

Authentiek Indonesisch eten, ja dat wil ik wel proberen. Weg aandacht voor de chihuahua’s :-). De eigenaren van Rami hadden een aantal jaren terug een restaurant in Hellevoetsluis. En dan nu sinds enkele weken bij Marché 010. De bezoekers aan Marche 010 komen met vlagen binnen, volgens de eigenaren van Rami. Op het moment dat ik er ben, is het heel rustig in de hal. De eigenaresse heeft daarom alle tijd om te vertellen over het eten.

 

Rami Indonesian Food Marché 010

 

Vlees of vegetarisch

Ik besloot voor een tempeh schotel te kiezen, omdat ik zo van tempeh houd. Je kunt ook kiezen voor kip, tahoe, tempeh en diverse vleesgerechten waaronder rendang. Als groentegerecht koos ik boontjes met bamboescheuten in kokossaus. Maar dat je daarvoor kiest, betekent niet dat je van de rest niet mag proeven.

‘Wil je nog beetje van de kip erbij?’

‘Nou lekker, doe er maar een klein schepje bij.’

‘De terong (aubergine) is ook erg lekker hoor.’

‘O ja, lekker!

‘En een beetje ei en uitjes ook toch?’

‘Ja, dat hoort erbij.’

‘Sambal?’

‘Is het heet?

‘Valt wel mee hoor.’

‘Oh jammer, maar ik wel het wel proeven.’

‘Kroepoek ook toch.’

‘Beetje hoor, niet te veel.’

Het paste allemaal maar net in het bakje.

 

Niet zuinig met de peteh

Wat ik zo lekker vind aan het eten hier? Ze zijn niet zuinig met de peteh. Vaak genoeg vind je in een toko/Indonesisch restaurant een overigens heerlijke gerecht met maar een paar kleine flintertjes peteh. Afgestemd op de Hollandse smaakpapillen? Ik weet niet waarom, maar doe het er dan niet in. Maar bij Rami zit er lekker veel peteh in, zoals het hoort 🙂 Helaas waren we zo gezellig aan het kletsen dat de sambal het uiteindelijk niet tot in het bakje heeft gered. Of was het mijn beteuterde gezicht toen ik hoorde dat de sambal niet heel erg heet was. Gelukkig heb ik thuis altijd wel een goede pot hete sambal staan, dus het was uiteindelijk geen ramp :-). Overigens valt het eten sowieso mee qua heetheid. Het is wat zoeter, dus ook voor de mensen die niet van heet eten houden, zijn deze gerechten zeker goed te doen.

 

Dus, ben je niet vies van een peteh, wil je lekker Indonesisch eten en ben je een keer in Rotterdam-Noord, ga dan zeker een keer langs bij Marché 010 bij Rami Indonesian Food.

 

 

Facebookreacties

reacties

23 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: