puglia

Veel mensen hebben in het dagelijks leven stress, maar proberen dat een aantal keer te ontvluchten met een vakantie. Een vakantiebestemming die nog niet populair is, is Puglia. Dit is een regio in Italië, maar wordt ook wel eens apulië genoemd. Dit is een groot gebied in Italië en ligt aan de hak van de laars. Dit gebied heeft vier miljoen inwoners en dat klinkt veel, maar voor de grootte van het gebied valt dit mee. De oppervlakte van het gebied is maar liefst 40 duizend vierkante meter en dit is net iets minder dan de helft van Nederland.

puglia

Waarom hier?

Puglia is dus een erg groot gebied in Italië en wordt gezien als een vakantiebestemming, maar waarom zou je hiernaar toe gaan? Het is een perfecte bestemming voor vakantiegangers, want je hebt er prachtige stranden en een prachtige zee. Deze regio in Italië ligt ook volledig aan de zee, waardoor er altijd een prachtige zee in de buurt is. In deze regio zijn ook hele mooie bezienswaardigheden, hierdoor is er ook altijd wat te bezoeken. in de regio zijn er ook heel veel oude dorpjes,maar ook zeker nieuwe plekken. Of je nou houdt van lekker zonnen of lekker wandelen maakt hier niet uit, want je kan in de regio vrijwel alles doen. Het is ook een vakantiebestemming voor het hele jaar door, want Italië heeft een heerlijk klimaat.

Hoe?

Puglia is een hele mooie vakantiebestemming, maar hoe kom je er nou? Italië ligt hemelsbreed redelijk dichtbij Nederland, hierdoor is het vliegen ernaartoe ongeveer drie tot vier uur. Ook kan je de regio met de auto bezoeken, maar dit kost wel wat meer tijd. De regio is namelijk de verste regio vanaf Nederland, hierdoor duurt de reis met de auto ongeveer twintig uur. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *