Postcrossing

postcrossing

Een aantal jaren geleden stuurde ik bijna wekelijks een kaartje naar wildvreemden in het buitenland. Altijd leuk om een kaartje te sturen, maar vooral leuk om een kaartje te krijgen. Via via kwam ik in contact met Postcrossing. Het concept is simpel: je stuurt een willekeurige wildvreemde een kaartje met een volgnummer. Wanneer de ontvanger de kaart binnen heeft, vult hij het volgnummer in op de website en zo weet je als verzender dat je kaartje in aangekomen. Voor elk kaartje wat je verstuurt, krijg je zelf een kaartje van een andere wildvreemde. In ongeveer een jaar tijd heb ik meer dan 60 kaarten ontvangen en evenveel kaarten verstuurd.

 

Overal vandaan

 

Overal vandaag kreeg ik kaartjes: Australië, Verenigde Staten, België, Duitsland, Polen, Brazilië, Maleisië, China, Japan enz enz. Uiteindelijk waren de meeste kaartjes wel uit Rusland en Oekraïne. En stuurde ik veel van mijn kaartjes ook naar postcrossers in die twee landen.

 

Met een aantal van hen ben ik ook Facebookvrienden geworden. Alhoewel ik voorheen zeer kritisch was wie ik wel en niet in mijn inner circle op Facebook wilde hebben, ben ik daar nu wat vrijer in. Ik plaats gewoon heel weinig op Facebook. Maar om contact te onderhouden is het wel handig. Zo heb ik ook een aantal postcrossers tussen mijn Facebookvrienden staan.

 

Binnenkort afspreken?

 

Met Faridah uit Australië, oorspronkelijk uit Maleisië, zal ik binnenkort afspreken in Penang. Toen ik in december een berichtje via Messenger stuurde met de vraag voor lokale tips in Kuala Lumpur stuurde ze: ‘Kom je ook naar Penang? Ik zit die periode in Penang! Hoe toevallig is dat! Alsjeblieft kom naar Penang, dan ga ik je daar rondleiding en gaan we samen koken. Whaaaaah!!!’ Hoe leuk is dat? Ach, waarom niet ook nog even een paar dagen naar Penang? Als ik dan toch ‘in de buurt’ ben. Dus ga ik, naast paar daagjes naar Kuala Lumpur, ook naar Penang.

 

Ook ben ik via postcrosser Kimmy uit Maleisië in contact gekomen met postcrosser Thayub uit Singapore. Als alles goed gaat, gaan we als ik in Singapore ben uit op foodtour langs de verschillende hawker centres. Via Facebook kreeg ik al een leuke tip: Artbox Singapore. Een grote pop-up markt oorspronkelijk vanuit Thailand met meer dan 300 marktkraampjes met heel veel food.

 

En zo heb ik nog wat contacten in andere landen opgedaan via Postcrossing om tzt mee op stap te gaan in het betreffende land. En natuurlijk ben ik ook altijd bereid om zelf ook de postcrossers rond te leiden in mijn eigen stadje Rotterdam.

 

Postcrossing is heel random. Via het computersysteem krijg je een willekeurig iemand uit een willekeurig land aangewezen om een kaartje naartoe te sturen. Mooi om te zien dat ik toch ook wel met veel gelijkgestemden (lees enige echte foodies!) in contact kom 🙂

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: