Restauranttip | Poké Bowl (Rotterdam)

poké bowl

Laat kreeg ik een tip: bij Poké Bowl Original moet je echt eens gaan eten.  Ik ben niet bekend met de Hawaiiaanse keuken, dus dat wilde ik wel eens proberen. Dus ging ik gisteren na mijn bezoek aan de Markthal naar Poké Bowl Original om daar een poké op te halen.

 

Een poké is een traditioneel Hawaiiaans gerecht dat geserveerd wordt in een kommetje. Bovenop een laagje rijst wordt rauwe vis of gegrilde kip gelegd. Daarbij worden diverse groenten rondom de vis of kip gerangschikt. Het geheel wordt doordrenkt van een saus en wat knapperige topping. En klaar is de poké.

 

Het zit tussen een kapperzaak en een grote telefoniewinkel. Het is een klein zaakje. Je zou er zo voorbij lopen. Mijn advies: doe dat niet! Want het eten is er super lekker. Dit zou zo maar eens de nieuwe hotspot in town kunnen worden. Bij Poké Bowl Original zijn er maar een paar tafeltjes om aan te eten. Afhalen kan ook.

 

Je kunt je eigen gerecht samenstellen. Je hebt keuze uit 5 soorten proteïne, 12 soorten groenten (mix-ins geheten), 4 dressings en 8 toppings. Mijn poké bowl bestond uit: rijst met rauwe zalm, avocado, rode kool, mango en edamame, poké dressing (mix van sojasaus met onder andere rode peper), masago (kleine viseitjes), gebakken uitjes en sesammix. Voor een poké bowl betaal je €8,50. Maar dan heb je dan een goed vullende en smakelijke maaltijd voor. Probeer het eens, je zult er geen spijt van krijgen.

 

Je vindt Poké Bowl Original aan de Hoogstraat 117B, 3011PL Rotterdam, tegenover het Café restaurant DikT van de Centrale Bibliotheek. Meer informatie vind je op hun website.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: