Must-do in Kuala Lumpur: Petronas Twin Towers

Ben je in Kuala Lumpur, dan moet je natuurlijk het bekendste gebouw van de stad bezoeken: de Petronas Twin Towers. Tenzij je hoogtevrees hebt natuurlijk. Dan kun je beter beneden blijven staan. Na een valse start, kon ik dan eindelijk toch naar boven. Het uitzicht was prachtig.
 
Jakarta versus Kuala Lumpur
 

Valse start

Die valse start had ik een dag eerder. Ik had in de middag het idee om in de avond naar boven te gaan. Want ’s avonds is het uitzicht natuurlijk veel spectaculairder dan overdag. Met mijn naïeve hoofd dacht ik dat er nog wel kaartjes verkocht zouden worden, ondanks dat ik op internet had gelezen dat je toegangskaartjes al een paar dagen van te voren moet kopen. Dus stond ik daar om 18.30 uur bij de kassa, in de verwachting dat er rond 20.00 uur of iets later nog een kaartje zou zijn. In de tussentijd zou ik mooi naar het foodcourt kunnen van de mall onder de Petronas Twin Towers. Van een kennis had ik begrepen dat die mall een heel groot foodcourt had.

 

petronas twin towers

Avondkaartjes zijn populair

Maar er waren dus geen kaartjes meer voor de avond. Alles was allang uitverkocht. De eerstvolgende mogelijkheid voor de avond was over twee dagen. En dan zou ik de stad al uit zijn. De mevrouw achter de balie was behulpzaam (ik kan namelijk heel beteuterd kijken als ik teleurgesteld ben) en vertelde dat als ik morgenochtend vroeg zou komen er mogelijk nog wel kaarten voor morgenavond zouden zijn. Maar de kans was klein, want er staat vaak een enorme rij en iedereen wil het liefst in de avond. Ik besloot het er maar niet op te wagen. Bovendien, het is vakantie, dus behalve om een trein of vliegtuig te halen, is er niet echt een belangrijke reden om zo vroeg te moeten opstaan. Van mijn logeeradres waren de Petronas Twin Towers helaas niet naast de deur. Dan maar gelijk een kaartje voor morgenmiddag. Want het was voor mij geen optie om niet naar boven te gaan.

 

Foodcourt niet heel bijzonder

Het foodcourt was minder groot dan ik me had voorgesteld (ik was een beetje verwend geraakt door de enorme foodcourt in Chinatown Singapore waar ik hiervoor was geweest) en het eten was niet heel bijzonder, dus ik was die avond snel weer thuis. Overigens heb ik heerlijk gegeten in bij de nasi kandar eetgelegenheid bij mijn logeeradres om de hoek, dus uiteindelijk toch nog heerlijk gegeten.

 

Begane grond

De volgende dag stond ik een kwartier voor tijd bij de toegangsrij te wachten (dat is de regel) om dan eindelijk naar boven gegaan. Na een uitgebreide tassencontrole en het achterlaten van mijn rugtas en etenswaren, kreeg ik een kaartje met een kleur. Elke groep van maximaal 20 personen krijgt een eigen kleur. Het is de bedoeling dat je bij je eigen groep blijft. Op die manier beheren ze de toegangsstroom van het gebouw.  Allereerst krijg je een futuristisch filmpje zien met wat achtergrondinformatie over het gebouw. Een van de torens is deels toegankelijk, de andere toren niet, daar zijn alleen kantoren te vinden.

 

De brug

petronas twin towers

 

Na het filmpje ga je met je eigen groepje (ik zat in ‘Group Blue, Blue Group’) naar boven. Allereerst naar het tussendek. Dit is de brug die van de ene naar de andere toren gaat. De toegang naar de andere toren is afgesloten, maar je hebt wel toegang tot de hele brug. Het is een gek idee om te weten dat er onder de brug heel veel ruimte zit tot aan beneden. Maar de Petronas Twin Towers staan er al een tijdje, dus met de stevigheid van de constructie zal het wel goed zitten. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht op het park naast de torens. Je krijgt ongeveer 10-15 minuten de tijd om op de brug van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. Dat is lang genoeg, tenzij je, net als die ene Chinese toerist bij ons in de groep, bij elk raam een foto moet maken.

 

petronas twin towers

 

Hoogste uitkijkpunt

petronas twin towersMet een andere lift ga je na de brug door naar het hoogste uitkijkpunt van de toren. Hier heb je ook een mooi uitzicht op de andere toren en een nog beter uitzicht op de stad. Zo kun je het andere hoge gebouw van de stad Menara Kuala Lumpur Tower achter de andere toren opdoemen. En verder zie je allerlei andere grote gebouwen die de stad domineren met heel ver beneden kleine poppetjes en autootjes die zich gehaast een weg banen door het verkeer.

 

Overigens zie je bij binnenkomst op het hoogste uitkijkpunt dat de Petronas Twin Towers maar klein zijn in vergelijking met andere hoge gebouwen. Het hoogste gebouw van de wereld staat nu in Dubai: Bujr Khalifa met 829,84 meter. Die staat nog op mijn lijstje.

 

Petronas Twin Towers een aanrader?

Ben je al in meerdere hoge gebouwen in Azië geweest, dan heb je zeker weten mooiere uitzichten gehad dan vanuit de Petronas Twin Towers. Het is wel een iconische gebouw, dus ik vind dat persoonlijk wel een bezoekje waard. Wat ik een voordeel vind ik dat je in kleine groepjes wordt ingedeeld. Zo wordt het in ieder geval geen ellebogenwerk als je boven staat en je wilt een leuke foto maken. Want je hebt er toeristen bijzitten, alleen op de wereld, tsss! Daar dus geen last. Dat is ook de reden dat je van tevoren moet reserveren. Maar als je besluit te gaan, bestel dan wel vooraf kaarten voor een avondticket. Want ’s avonds is het uitzicht vast en zeker spectaculairder.

 

Facebookreacties

reacties

2 reacties

  • Leuk! Toen ik naar KL ging, hebben we juist de KL Tower genomen, want van daaruit kan je ook de twintowers zien. Dan heb je nog iets leuks om naar te kijken.

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: