Papirøen versus Torvehallerne

Papirøen

Hou je van lekker eten (net als ik 🙂 ) en je wilt veel keus in (kleine) gerechten en streetfood, dan is een foodhall van een stad een goede keuze. In Kopenhagen heb je twee grote foodhallen zitten, namelijk Torvehallerne en Papirøen. Het verbindende thema is eten, maar de beide hallen zijn vrij verschillend van elkaar.

 

Torvehallerne

Torvehallerne zijn twee foodhallen naast elkaar. Binnen is het een combinatie tussen een dagmarkt en kleine restaurantjes. Je vindt er onder andere de stand van Hallernes Smørrebrød waar je in een lange rij moet aansluiten voor smørrebrød. Naast de kassa vind je een vitrine met daarin alle soorten smørrebrød die verkocht worden. Het ziet er werkelijk prachtig uit. En volgens de mensen die hun bordje leeg hadden was het vooral heel erg lekker.

 

Je vindt daar ook nog andere Deense specialiteiten. Onder andere zit hier vestigingen van Grød en van Meyers Bageri waarover ik al eerder schreef in een eerdere artikel over Deense culinaire specialiteiten in Kopenhagen.

 

Tussen de twee hallen van Torvehallerne is een open marktplein waar je ook terecht kunt bij een aantal eenttentjes. Vergeet daar vooral niet langs te gaan als je er bent. Meer over Torvehallerne vind je hier.

 

In de Torvehallerne vind je ook diverse gerechten uit de buitenlandse keuken. Maar in vergelijking met Papirøen is de keuze beperkter. De inrichting is vrij clean en strak. Het doet daarom vind ik wat chiquer aan.

 

Papirøen

 

Nog een tip net buiten de Torvehallerne:

Tussen Torvehallerne en metrostation Nørreport (het dichtsbijzijnde station) vind je een koffie- en theezaak genaamd Østerlandsk Thehus, aan de Nørre Voldgade 9. Je hebt hier keuze uit een enorm assortiment van koffie en thee. Maar vooral de inrichting is heel erg mooi, met ook een grote verzameling aan theepotten en koffiemachines. Hun site is helaas alleen in het Deens, dus daar kom je niet ver mee als je dat niet spreekt.

 

 

Papirøen

Mijn voorkeur gaat uit naar Papirøen, de andere foodhall van Kopenhagen. Loop je vanaf het beroemde Nyhavn naar het water toe, dan zie je Papirøen aan de andere kant van het water liggen. Papirøen ligt op een eiland. Je kunt het bereiken via de nieuwe brug Inderhavnsbroen en dan nog over een kleinere brug Butterfly 3-way Bridge.

 

Het hele eiland heeft zijn industriële karakter behouden. Op weg naar het eten kom je langs allerlei vervallen en leegstaande loodsen en bijgebouwen. Ook Papirøen is gesitueerd in een loodsgebouw. Binnen vind je allerlei foodtruks en streetfood kraampjes waar ze heerlijke gerechten bereiden die, voor Deens begrippen, ook niet heel erg prijzig zijn. Je vindt hier veel gerechten uit andere landen. Zo zijn onder andere de Mexicaanse, Koreaanse, Japanse, Israëlische en Turkse keuken hier te vinden. Maar ook voor een overheerlijk Deens pølse broodje kun je hier terecht.

 

Binnenin het gebouw heb je beperkte zitplaatsen om je gerecht op te eten. Er zijn een aantal picknick tafeltjes aanwezig waar je kunt aanschuiven. Buiten heb je meer zitmogelijkheden. Zeker als het zonnetje schijnt, zoals op de dag dat ik er was, is dat echt de moeite waard. Als je een beetje geluk hebt, kun je een ligstoel bemachtigen en heb je een mooi uitzicht op de haven van Kopenhagen en de langsvarende (rondvaart)boten.

 

Papirøen

 

Ik had bij mijn bezoek aan Papirøen een bord gevuld met humus en falafel van Street Shawarma Falafel (foto). Daarbij nam ik een Mexicaans drankje op basis van suikerriet van Fresh Colombian Drink. Bij elkaar was ik 120 DKK kwijt, ongeveer €16,-.

 

 

 

 

 

 

Meer informatie vind je op de website van Papirøen.

 

 

 

Facebookreacties

reacties

2 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: