Opposites op vakantie

opposites op vakantie

Als ik op vakantie ga, wil ik zo veel mogelijk zien. Relaxen doe ik thuis wel. Wat nou uitslapen of vroeg naar bed? Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat ik wil ik bezienswaardigheden bekijken, de lokale keuken proeven en zo veel mogelijk cultuur snuiven. Dat kan wel eens botsen als je reisgezelschap precies het tegenovergestelde is. Opposites op vakantie, kan dat eigenlijk wel?

 

Ik heb het wel eens gehad dat mijn reisgezelschap vooral aan het strand of het zwembad wilde liggen. En als dat nou de enige activiteit was die je op die plek kon ondernemen, dan kon ik dat wel begrijpen. Maar nee, er was zo veel te zien, te doen en te beleven. Hoezo aan het strand liggen? Ik vind het altijd erg leuk om naar het strand te gaan, maar dan wel om een mooie wandeling te maken en voor hooguit een uurtje. Daarna, hop weer door. Maar ja, samen uit, samen thuis, wat doe je dan?

 

Uitgaan is ook zo iets.  Ik ben niet van het uitgaan en op vakantie vind ik dat al helemaal zonde van mijn tijd. Behalve als er karaoke bij komt kijken (mijn guilty pleasure), maar meestal wordt dat niet echt gezien als uitgaan. Nee, bij een kroegentocht of tot in de vroege uurtjes in een discotheek zul je mij niet vinden. Ik ga dan liever het hoogste uitkijkpunt van de stad in voor een vergezicht over de stad by night.

 

In goed overleg probeer je dan nog een relax dagje af te wisselen met een actieve dag. Maar voor beiden is het niet leuk. Want de een wil alleen maar relaxen en de ander wil alleen maar activiteiten ondernemen. Helaas betekent het niet dat wanneer je het in het dagelijks leven goed met elkaar kunt vinden, je ook op vakantie de grootste lol kunt hebben. Deal with it.

 

De remedie: elk je eigen weg gaan is dan het beste. Dan maar niet samen uit, samen thuis. En volgende keer een ander reismaatje zoeken.

Facebookreacties

reacties

3 reacties

  • Lastig inderdaad, ik hou echt tegenwoordig van strand hangen en zwemmen in de zee. Daar waar ik eet vroeger ook een hekel aan had en alleen maar cultuur wilde opsnuiven. Voor mij hoeft dat nu dan weer niet meer zo elke dag. Ik rust liever uit in mijn vakantie in een zonnig land?

    • Dat van mij zal ook wel een fase zijn. Toch een tikkeltje onrust, bang om iets te missen. Maar het is gewoon echt zo dat regelmaat (zoals in mijn ‘gewone’ leven) mij rust geeft itt de onregelmatigheid van vakantie. Ieder zijn meug 🙂

  • Pingback: Operatie Eigenste Ikke - IndoRotterdammert

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: