Helena ada dimana? | Oktober 2016

oktober 2016

Een nieuwe rubriek: een simpel maandoverzicht, maar soms is dat ook fijn om even op te schrijven. Er gebeuren vaak zoveel dingen waar ik een maand later alweer ben vergeten dat dat is gebeurd. En dat is zonde, want ik wil juist de leuke dingen zoveel mogelijk koesteren. Dus dan schrijf ik het maar op. Nog even over de titel: ja dat is dus Indonesisch. Er staat: “Waar is Helena?” of “Waar ben ik?” Indonesiërs spreken graag over zichzelf in de derde persoon. Dus als ik zeg “Helena ada dimana?” dan kan dat dus ook “Waar ben ik?” betekenen.  Tot zo ver de grammatica les, nu door met het maandoverzicht oktober 2016.

 

Leuke dingen om de balans er wat in te houden

De maand oktober is werkelijk voorbij gevlogen. Helaas merk ik dat sommige zaken mij heel veel (te veel) energie kosten op dit moment. Om de balans er wat in te houden koos ik ervoor om daarnaast vooral heel veel leuke dingen in te plannen. Ook besloot ik om niet alleen het voorgenomen ene weekje aan het einde van de maand vakantie te nemen bij mijn loondienstwerkgever, maar gewoon 3 weken er tussenuit te gaan. Niet op vakantie, buiten dat ene weekje Frankrijk na, maar wel even rust. De balans is er nog niet helemaal, maar het is wel gelukt om heel veel leuke dingen te doen.

 

Leuven

Deze maand begon goed. 1 oktober 2016 was ik samen met een aantal andere (reis)bloggers uitgenodigd voor een tour door de Belgische stad Leuven op uitnodiging van Visit Leuven en Lotte van Scratching my map. Uiteindelijk heb ik een deel 1 en 2 geschreven naar aanleiding van deze dag.

 

bezienswaardigheden Leuven

 

Tryout Turkse keuken workshop Eating Habits

Op 7 oktober 2016 hadden we in Haarlem de try-out van de nieuwe workshop van Eating Habits: De Turkse keuken. Op Facebook plaatsen we een oproepje voor testers en samen met de testers doorliepen we de kookworkshop. En na afloop hebben we natuurlijk alle gerechten ook geproefd. Het oordeel: de gerechten waren lekker, maar de keuken was niet praktisch voor de groepsgrootte die wij voor ogen hebben. Dus het wordt op zoek naar een nieuwe keuken in of rond Haarlem en daarna zullen we de workshop opnieuw aanbieden voor geïnteresseerden.

 

Smakelijke verhalen

Inmiddels ben ik toegevoegd aan het schrijversteam van Smakelijke Verhalen. Een schrijverscollectief dat op hun website schrijft over herinneringen in combinatie met eten. Dat is natuurlijk op mijn lijf geschreven. In november verschijnt mijn eerste blog.

 

Tour door de Markthal

Op 12 oktober 2016 was ik bij een congres van Friesland Campina bij de Wereld van de Smaak in de Markthal. Een congres dat ging over duurzame voeding met een centrale rol voor zuivel (wat logisch is gezien de organisator). In de middag kregen we een rondleiding door de Markthal van De Rotterdam Tours. Het verslag lees je hier. Mét wat extra tips van mijn favoriete kraampjes en winkeltjes in de Markthal.

 

Nr 30 notering in top 100

Halverwege oktober werd ik getipt door een collega dat ik op nr 30 van de Top 100 Diëtisten op social Media stond. Niet om heel trots op te zijn, ik bedoel het is geen top 10 notering, maar ach, het is wel grappig en ik vond het het vermelden waard. Want het zal wel een van de weinige keren, zo niet de enige keer zijn dat ik in een top 100 vermeld wordt.

 

 

World Food Day

Op 16 oktober 2016 werd er voor het eerst in Rotterdam World Food Day op zo’n grote schaal gevierd. Het is een dag die is uitgeroepen door de Verenigde Naties. Ik werkte op zaterdag en zondag mee als vrijwilliger. Op zondag ben ik mee geweest met 2 excursies en schreef hierover de blogs Bram Ladage en Urban Food Tour.

 

 

World of Food

 

World of Food

Marjolein van echtegerechten.nl en ik hadden elkaar kort ontmoet op een foodbloggersevent en volgden elkaar daarna op Instagram. Bij Marjolein’s account zag ik allemaal heerlijke gerechten voorbij komen die waren gemaakt bij World of Food in

oktober 2016

photo by Pinkiewise

Amsterdam. Ik had daar al eens eerder een docu over gezien en het stond al wat langer op mijn lijstje om daar naartoe te gaan. De foto’s van Marjolein zorgde ervoor dat ik er nog meer naartoe wilde. We besloten om samen te gaan. Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dus we plaatsen een oproepje op Instagram om andere foodies en foodbloggers de kans te geven zich bij ons aan te sluiten. De dinsdag 18 oktober 2016 kwam voor een groot aantal van hen helaas niet uit. Maar Louise van Keukenatelier en foodie Inge (Pinkiewise) konden wel mee. We hebben de heerlijkste gerechten geproefd. Binnenkort komt de post online.

 

Pavilion Indonesia

Tussen de bedrijven door, nog wat promotie gedaan voor de Indonesië Week (genaamd Pavilion Indonesia) die 7 november 2016 bij Wah Nam Hong en in de Markthal in Rotterdam lost barst. Een week die in het teken staat van de Indonesische keuken en alle lekkere gerechten die de keuken te bieden heeft. Ja daar wil ik best mijn steentje aan bijdragen. Dus mijn netwerk opgetrommeld om vooral een kijkje te gaan nemen in de Markthal die week. Daarnaast is er op zaterdag 12 november 2016 ook een leuke workshop waarin je leert hoe je zelf tempeh kunt maken. Er zijn nog plaatsen. Dus schrijf je vooral in als je interesse hebt.

 

Nieuwe diabetes folders van Eating Habits

oktober 2016Daar waren ze dan eindelijk: de nieuwe diabetes folder van Eating Habits is in 4 talen uitgekomen. Op de praktijk in Ridderkerk werden 4 grote, zware dozen afgeleverd. Hierin lees je  belangrijke voedings- en leefstijladviezen wanneer je diabates hebt. We gebruiken ze in de praktijken. Maar ze zijn vanaf november ook te verkrijgen via de website van Eating Habits. In de Nederlandse,  Engelse, Darische (Afghaanse) en Turkse taal.

 

Normandië en Bretagne

oktober 2016Samen met een vriendin stond de laatste week van de maand in het teken van vakantie. Vooral het vele uitwaaien op de stranden heeft me flink goed gedaan. Verder heb ik nog nooit zo veel in dichte mist gereden als in die ene week. De kilometerteller van mijn Aygo heeft zelfs niet in 3 maanden tijd zoveel kilometers gemaakt als toen en de hoeveelheid aan bumperklevers waren niet op één hand te tellen. Op 10 handen trouwens ook niet. Want ja ik ben dus een type dat zich over het algemeen netjes aan de maximumsnelheid houdt. En daar lijken de Fransen niet goed tegen te kunnen…

 

Maleisië week bij Wah Nam Hong

Op 31 november 2016 besloot ik in de ochtend toch ‘s middags nog even een kijkje te nemen bij de opening van de Maleisië Week bij Wah Nam Hong in de Markthal. De Maleisië Week is de start van diverse themaweken waarbij elke week weer een andere Aziatisch land centraal staat. Volgende week is dat dus de Indonesische week. Dan zal ook de Temp(e)tation workshop worden gehouden.

 

oktober 2016

 

Tijdens de opening van de Maleisië Week heb ik verschillende gerechtjes geproefd. Erg oktober 2016lekker. Gerechten van chef Mellisa van Haarlem zoals Roti Jala with Curry, Nasi Lemak with Rendang, Kuih Sago Gula Melaka staan de hele week op de kaart bij Wah Nam Hong. Komt dat zien en proeven!  En na afloop natuurlijk nog even met de Maleisische ambassadeur H.E. Dato’ Ahmad Nazri bin Yusof op de foto 😉 Say keju!!!

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: