Helena ada dimana? | November 2016

foodbloggerswereldje

Een maand die in het teken stond van 2 weken vrij zijn zonder op vakantie te gaan, veel netwerkevents, Indonesië en de komst van een nieuw neefje.

 

 

Twee weekjes vrij

 

Mijn maand begon dus met twee weken vrij. Zonder op vakantie te gaan. En dat was ik niet gewend. Voor het eerst sinds jaren zou ik gewoon thuis blijven terwijl ik vrij was van het werk (mijn baan in loondienst bedoel ik daarmee). Ik dacht dat ik me stierlijk zou vervelen, maar dat viel heel erg mee. Ik vond het wel even lekker zo. Het werk voor mijn eigen bedrijfje ging gewoon door. Maar dat zie ik niet (nog steeds niet) als werk. En dat vind ik een goed teken.

 

 

 

De Gunfactorverhoger

 

Wat ik naast uitrusten vooral heb gedaan is veel netwerken. En zowaar, ik begin het nog leuk te vinden ook. Op 3 november 2016 woonde ik een bijeenkomst van de Rabobank bij, waarin gunfactorverhoger Gertien Beijering vertelde hoe je je eigen gunfactor kunt verhogen. Erg leuke presentatie hoe je dat zowel off- als online kunt doen en zelfs nog het een en ander opgestoken wat ik nog niet van LinkedIn wist.

 

 

Netwerklunch bij Spirit

 

Op 4 november 2016 samen met collegadiëtist Eline wezen lunchen bij Spirit. Naast dat we zo even de laatste nieuwtjes konden uitwisselen, hebben we vooral heel lekker gegeten. Het concept is zo dat je van een volledig vegetarisch (en veelal veganistisch) buffet kunt opscheppen wat je wilt en daarna je bord afweegt bij de kassa. Je betaalt dus per gewicht. Hetzelfde concept vind je meer en ik ben fan! Zo ben ik in Londen al meerdere keren bij Tibbits geweest en in Leuven laatst bij Noordoever.

 

 

Jaarlijkse reünie met iBMG meiden

 

Na de lunch bij Spirit snel door naar Amersfoort naar De Overburen. ‘s Avonds was het tijd voor de jaarlijkse reünie met een aantal oud-medestudenten van het iBMG aan de Erasmus Universiteit. Allemaal hebben we de opleiding Zorgmanagement gedaan (al dan niet afgemaakt). En ondanks dat we elkaar maximaal 1 keer per jaar zien, is het altijd als vanouds. We pakken gewoon de draad weer op van waar we gebleven waren.

 

De Overburen is trouwens een heel goede plek om te flexwerken. Ik had nog wat administratie te doen voor Eating Habits, dus besloot ik dat daar te doen. Er zijn voldoende stopcontacten, er is een snelle wifi, de koffie is erg lekker en het personeel vriendelijk.

 

november 2016

 

En het eten is er ook altijd goed. Deze foto van het toetje is niet om over naar huis te schrijven, maar ik heb er wel erg van genoten. Je vindt De Overburen aan de overkant van Amersfoort centraal station, aan het Stationsplein 68.

 

 

Babyshower

 

Tijd voor een balansdag was er helaas niet.

 

Een dag later, op zaterdag 5 november 2016 had ik naar een boekpresentatie kunnen gaan. Ware het niet dat ik dan mijn allereerste babyshower zou missen. Ja, je leest het goed: ik was nog nooit bij een babyshower geweest. Beter laat dan nooit. En deze babyshower was van mijn nichtje, dus daar mocht en wilde ik ook niet van wegblijven. Super gezellig met familie en vrienden van vader en moeder in spe een high tea gehad bij Muskitaart. Het is jammer van de roze muur, maar de tafel was volledig in blauw thema. Mmm, denk, denk, wat zou het worden, een jongen of een meisje?

 

november 2016

 

Overigens kun je bij Muskitaart heerlijke thee, taart en taartbenodigdheden kopen. Sinds maart 2016 is de taartenwinkel te vinden aan het Jacob van Campenplein 53 in Rotterdam.

 

Opening Indonesia Week

 

Op 7 november 2016 was de opening van de Indonesia Week in de Markthal in Rotterdam. Bij Wah Nam Hong was er een proeverij van de Indonesische gerechten die deze week geserveerd zouden worden. En kregen de foodbloggers kookdemo van tempeh expert Wida Winarno en topchef Ari Munandar. Lees hier mijn blog terug over de Indonesia Week.

 

foodbloggerswereldje

 

Zo’n foodbloggersbijeenkomst is ook een weerzien met bekenden. Inmiddels is er een vast clubje mensen ontstaan dat nagenoeg standaard aanwezig is. Zo ook hier. Leuk was om om Marjolein van Echtegerechten.nl ook weer even te zien. Zij was er voor de eerste keer bij, maar we hadden elkaar recent nog gezien bij World of Food.

 

Ondanks dat we bommetje vol zaten van het eten tijdens de opening, besloten Marjolein en ik nog even naar Pinchos 21 te gaan in de Markthal. Aangezien zij dit jaar zijn uitgeroepen tot de beste pinchosbar buiten Spanje door het Spaans Verkeersbureau.

 

november 2016

 

En of dat nog niet genoeg was, ook nog even snel naar Pokébowl. Gewoon omdat het kan. En omdat Marjolein nog helemaal naar Amsterdam terug moest in te trein :-).

 

Smakelijke Verhalen

 

Op 7 november 2016 kwam ook mijn eerste blog uit voor het online magazine Smakelijke Verhalen. Het onderwerp: orgeade. Binnenkort volgt mijn tweede blog. Hou de website in de gaten.

 

november 2016

 

 

YFM Rotterdam

 

Op 11 november 2016 vierde Youth Food Movement Rotterdam (YFM Rotterdam) dat ze officieel een vereniging zijn geworden. Iedereen die wilde komen mocht komen. Aangezien ik al tijden nadenk of ik iets bij YFM wilde doen als vrijwilligerswerk, besloot ik te gaan.

 

Uiteindelijk bleek ik officieel al een beetje te oud te zijn. Oef, dat kwam hard aan. Maar gelukkig worden de regels niet heel erg strikt aangehouden bij YFM, dus als ik actief wil worden ben ik van harte welkom. YFM Rotterdam richt zich onder andere op de thema’s voedselverspilling en voedseleducatie. Twee thema’s die ik belangrijk vind. Dus wie weet…

 

november 2016

 

Tempeh workshop

 

Op zaterdag 12 november 2016 werd tijdens de Indonesia Week in de Markthal een workshop over tempeh gehouden, Temp(e)tation. Diverse Indonesische chefkoks gaven kookdemonstraties met tempeh en Wida Winanro, tempeh deskundige, liet zien hoe je zelf tempeh kunt maken.

 

wonderful Indonesia

 

Voor de start van de workshop had ik nog een interview met Wida Winarno en haar Tempe Movement. Je leest het interview op de website van Eating Habits.

 

 

All You Need is Food

 

Op 18 november 2016 werd All You Need is Food gehouden voor foodbloggers en culipers. De dag erna was het evenement open voor andere geinteresseerden. Naast workshops van Old Amsterdam (pairing) en Dream (koken met melkvervangers), veel contacten kunnen leggen met producenten en andere foodbloggers. Erg leuk om hierbij aanwezig te zijn geweest.

 

november 2016

 

 

Het is een neefje!

 

Na een weekend in spanning kwam maandagochtend 28 november 2016 het verlossende appje: ‘Mensch, T is vanochtend geboren’ met een foto van de kleine T.

 

Neefje

 

Omdat ik toch in de buurt was, ben ik die namiddag nog even langs geweest. Wat een poepie!

 

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: