4 x noedels eten in Rotterdam

noedels eten in Rotterdam

Als groot noedelliefhebber kan ik tegenwoordig goed terecht in de binnenstad van Rotterdam. Er is keus te over aan allerlei goede eetgelegenheden waar ze overheerlijke noedelgerechten serveren. Voor degenen die door de bomen het bos niet meer kunnen zien hier 4 tips die volgens mij de moeite waard zijn om er je bordje of kommetje noedels te eten in Rotterdam.

 

Takumi Düsseldorf

 

Alhoewel de eetgelegenheden in deze lijst niet op volgorde van meest naar minst favoriet staan, staat Takumi voor mij zeker op nummer één. Dit restaurant startte in Düsseldorf, vandaar de naam, waar er avond aan avond een enorme rij voor de ingang staat. Een spontaan bezoekje aan het restaurant in Düsseldorf zit er bijna niet in. Gelukkig kan dat in Rotterdam vaak wel. Begin 2017 opende het restaurant aan de West-Kruiskade.

 

Het is zeker een restaurant voor de grote eter. Verwacht geen klein kommetje met noedels als je hier wat besteld. Je kunt er makkelijk met z’n tweeën van eten. Wanneer je voor twee besteld, dan krijg je er nog twee kleine kommetjes bij.

 

Je hebt hier veel keus uit goed gekruide, als je wilt spicy, noedelsoepen. Slurpen is toegestaan. Je vindt Takumi Düsseldorf Rotterdam aan de West-Kruiskade 9B, Rotterdam.

 

noedels eten in Rotterdam

 

Noo.mee

Bij Noo.mee is het altijd druk. Hun specialiteit is de laksa. Een noedelsoep met bouillon op basis van kokosmelk en garnalen, kip, rund of groenten. Voor degenen die minder koolhydraten willen eten, is er ook een laksa met noedels van courgette. Die schijnt erg lekker te zijn, maar ik zou het niet weten. Als ik zou moeten minderen met koolhydraten, eet ik nog liever geen noedels.

 

 

noedels eten in Rotterdam

 

Over koolhydraten gesproken. Kies als toetje zeker de Milky Way to Heaven. Gefrituurde deegbroodjes met gecondenseerde melk. Mmmm! Noo.mee vind je aan de Botersloot 18A, Rotterdam.

 

noedels eten in Rotterdam

 

Hinoki Noodle Shop

In een zijstraat van de Hoofdstraat vind je Hinoki Noodle Shop. De bediening is vriendelijk en door de half open keuken zie je de chefs druk in de weer om de lekkerste noedel- en rijstgerechten klaar te maken.

 

Bij Hinoki vind je de Japanse noedels, ofwel ramen. Voor de miso fans onder ons, je hebt hier noedelsoepen op basis van miso. Zelf ben ik geen liefhebber van miso. Geen nood, ze hebben ook shio (bouillon op basis van zout) en shoyu (bouillon op basis van sojasaus) ramen.

 

Hinoki Noodle Shop vind je in de Keizerstraat 52, Rotterdam.

Cinta Coffee

Ja, ook in een koffiebar kun je lekkere noedels eten. Overigens zou ik de combinatie niet echt aanbevelen, koffie met noedels, maar zo los van elkaar is het heel goed te doen. Bij Cinta Coffee kun je de Indomie Leurs bestellen. Instantmie met verschillende toevoegingen volgens familierecept. En denk niet, ‘he bah, instantmie!’ want instantmie is hartstikke lekker en helemaal ingeburgerd in de Indische/Indonesische keuken. Cinta Coffee vind je aan de Coolsingel 83, Rotterdam op de eerste etage van de Concept Store.

 

noedels eten in Rotterdam

 

Hebben jullie nog tips waar je de lekkerste noedels kunt eten in Rotterdam? Laat ze achter hieronder in de comments.

Facebookreacties

reacties

4 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: