Mooncakes foodtour in Amsterdam

mooncake foodtour

Op Facebook stond dan eindelijk het bericht: Mooncake Streetfood organiseert eerste foodtour. Daar moest ik natuurlijk bij zijn. Ik bedacht me geen moment en schreef me in. Want als een van de beste foodbloggers van Nederland – niet voor niets uitgeroepen tot Foodblogger van het Jaar 2016-2017 – een foodtour organiseert, dan moet dat wel een leuke middag worden.

 

De foodtour vond plaats in een van de meest multiculturele delen van Amsterdam. Op de plek van de foodtour vind je gerechten en ingrediënten uit vele windstreken van deze aardbol. De ideale plek voor een foodtour. Dit is de wijk waar Mooncake’s Jonneke haar hart kon ophalen op culinair gebied na een tijd in het Midden-Oosten te hebben gewoond. En waar de inspiratie ontstond om met haar blog te beginnen. Samen met nog 9 andere enthousiastelingen begonnen we aan de tour.

 

Het zou natuurlijk niet heel erg leuk zijn als ik de hele route hier uit de doeken doe. Daarom licht ik er drie uit. De rest ontdek je dan wanneer je zelf meegaat met deze foodtour. Nog beter ook, want met deze blogpost kan ik natuurlijk niet de heerlijke smaken overbrengen. Die zul je echt zelf moeten komen proeven.

 

Snack- en smootiebar

Niet zomaar een supermarkt, maar een supermarkt en snack- en smootiebar in één. De supermarkt verkoopt allemaal producten die ik bij mijn Turkse supermarkt om de hoek nog niet heb zien liggen. Wat ook leuk is, alle zelfgemaakte producten, zoals zelfgemaakte hummus in de koeling en zelfgemaakte falafelballen in de diepvries.

 

 

We kregen er een selectie van lekkere hapjes. En daarbij een heerlijke smootie. Oempf, dit was de vierde stop inmiddels en ik zat al vol. En we waren met deze stop pas op de helft…

 

Pakistaanse buurtsuper

 

In deze volgepakte Pakistaanse supermarkt vond ik een groot aantal ingrediënten waar ik nog nooit van gehoord had. Maar goed dat ik daar niet in de buurt woon, want ik zou dan die hele winkel op den duur hebben leeg gekocht om de verschillende producten uit te proberen.

 

mooncake foodtour

 

Oeh, deze snoepjes doen mij denken aan mijn tijd in Kuala Lumpur. Ik kreeg daar van een Indiase vriendin te horen dat ik deze Pakistaanse (zij noemde ze Indiase, o wat is het nou???) zoetigheden echt moest proberen. ‘Ik koop er een aantal voor je, cadeautje van mij voor jou.’ Om uiteindelijk met een kilozak aan zoetigheden (naast een klein beetje bloem bestaande uit pure suiker) de winkel uit te lopen. Overigens kwamen ze goed van pas, aangezien ik die namiddag het in mijn onsportieve lijf had gehaald om alle trappen van de Batu Caves op te lopen. Dankzij een paar van deze energiebommetjes en de steun van een Chinese mevrouw die mij koste wat het kost bovenaan de trap wilde hebben – uiteindelijk bleek in ruil voor een foto met een rood aangelopen Europeaan – heb ik het gehaald. Tijdens deze foodtour hebben we de Pakistaanse zoetigheden niet geproefd, want dan wel? Iets hartigs wat moeilijk te eten was. Maar wel erg lekker 🙂

 

Kebab!

Deze plek is niet voor vegetariërs. Ook al ben ik zelf ook niet echt een vleesliefhebber, kebab gaat er altijd wel in. Zeker als het is bereid op een houtskool vuur, zoals hier bij Nour. Je kunt hier diverse soorten kebab proeven. Allemaal lekker gekruid en nog steeds lekker sappig.

 

mooncake foodtour

 

De platte broden die je erbij krijgt worden bereid in een traditionele klei-oven waar ze tegen de wand aan worden geplakt en gaar gebakken boven het vuur. Je kunt daar kiezen voor ‘gewoon’ plat brood of Libanees brood.

 

mooncake foodtour mooncake foodtour

 

En dan is het aanvallen maar. De kebab is zo juicy, mmm. En een kleine tip: bewaar nog een klein gaatje voor het brood wat onder de kebab heeft gelegen. Een deel van het vleesvocht is in het brood getrokken. Ah, hemels!

 

mooncake foodtour

 

Mooncake Streetfood foodtour

Zoals gezegd, dit zijn niet alle adresjes waar de tour langsgaat. En waar je deze plekken kunt vinden, laat ik ook even achterwege. Het moet voor een deel ook wel een verrassing blijven toch? Wil je meer weten of wil je je inschrijven voor een foodtour (er zijn inmiddels weer nieuwe data gepland), kijk dan op de website van Mooncake Streetfood.

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: