Mijn top 5 vakanties tot nu toe

mijn top 5 vakanties

Dat ik graag op reis ben, zal je als je mijn blog leest waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Op Marokko en Egypte na ben ik niet in andere continenten geweest dan Europa en Azië. Deze twee continenten zijn dan ook favoriet bij mij. Daar liggen dan ook de landen/steden die in mijn top 5 vakanties tot nu toe staan. Mijn top 5:

 

Nummer 5: China

Met een groepsreis van Shoestring ging ik naar China. Startend in Beijing en met de trein langs Xi’an, Chengdu en verder door naar het zuiden naar het Karsgebergte. De mensen, de enorme bouwwerken en de prachtige natuur. Het was een enorme cultuurshock, ondanks dat ik echt wel wat gewend ben. Maar ik heb het los gelaten, go with the flow en mijn vakantie was top!

 

Panda

 

Hoogtepunt? De panda’s in Chengdu. En de Chinese Muur. Je kunt je er een voorstelling van maken, maar als je er dan staat is dat bouwwerk zo immens. Overweldigend! Tot hoe ver je kunt kijken zie je de muur.

 

mijn top 5 vakanties

 

Nummer 4: Engeland & Schotland

Na al een paar keer naar Londen geweest te zijn (mijn favoriete Europese stad na Rotterdam), was het tijd om meer van Groot-Brittannië te zien. Samen met twee vriendinnen maakte ik een treinreis door Engeland en Schotland. Van Londen, langs Stonehenge, Bath, York, Edinburgh met als eindbestemming Inverness. Ik hou van de mensen daar, de musea, de natuur, de bezienswaardigheden. En omdat ik er nog maar een inimini stukje van heb gezien, moet ik er zeker nog een keer terug. Brexit of niet. Ik zag dat ik nog helemaal geen blog hierover heb geschreven. Terwijl er zoveel over dat mooie Groot-Brittannië te zeggen is. Binnenkort meer.

 

mijn top 5 vakanties

 

Nummer 3: Rome & Vaticaanstad

Met mijn nichtje en mede-IndoRotterdammert een midweek naar Rome. Een vakantie die in het teken stond van musea, architectuur en andere bezienswaardigheden en natuurlijk het heerlijke Italiaanse eten. Ja, dat kunnen die Italianen wel 😉 Ik schreef er laatst over bij de bespreking van het Vakantiekookboek Italië. Hoogtepunt? Zo veel. Maar het was toch wel leuk om mijn grotendeels katholieke familie de ogen uit te steken dat ik toch maar even mooi vooraan stond toen de pausmobiel van de toenmalige paus voorbij kwam scheuren.

 

mijn top 5 vakanties

 

Nummer 2: Japan

Japan leek me altijd zo’n enorm mooi land. De mensen, de natuur, de cultuur, het eten. Ik kon geen reden bedenken waarom ik niet naar Japan zou willen. Dus ging ik wederom met een groepsreis van Shoestring naar Japan. Wat achteraf niet nodig was, want je kunt je prima redden zonder lokale gids. Maar het was een heel leuke groep en met een heel kwieke 70+’jarige gids. Startend in Fukuoka langs onder andere Hiroshima, Osaka en Nara met als eindpunt Tokyo. In totaal waren we 3 volle dagen in Tokyo, maar dat was lang niet genoeg. Ik kreeg maar geen genoeg van de stad. Dus een geldige reden om daar nog een keer naartoe te gaan.

 

mijn top 5 vakanties

 

Eigenlijk staat Japan op een gedeelde eerste plaats. Alleen past het klimaat van mijn nummer 1 net wat beter bij mij.

Nummer 1: IJsland

Tijdens de kerstdagen van 2013 wilde ik een witte kerst. In Nederland zag het er niet naar uit dat dat ging gebeuren. Dus besloot ik naar het hoge noorden te gaan. In IJsland is er altijd wel sneeuw of een gletsjer te vinden. En omdat IJsland al wat langer op mijn bucket list stond, vond ik het tijd om daar naartoe te gaan. Ik vond het helemaal geweldig. Wat is het toch een mooi en magisch land.

 

IJsland

 

Vooral tijdens de winter zijn heel veel watervallen bevroren en dat geeft een heel bijzonder landschap. Ik ging mee met een groepsreis van Sawadee en we bezochten verschillende plekken in de Gouden Driehoek: de Gullfoss waterval, de Geysir en Thingvellir. Het mooiste vond ik vooral het ijsmeer Jokulsarlon. Dit meer was verbonden met een rivier die de ijsblokken richting de zee voerde. Op het strand bij die zee lagen allemaal ijsblokken op het pikzwarte, grove zand.

IJsland

 

Het enige jammere was dat we geen noorderlicht hebben gezien, ondanks bijna iedere nacht uren turen naar de lucht. Ik ga er zeker nog een keer naartoe. Sowieso een keer in de zomer (heerlijk, 15 graden!) en nog een keer in de winter. Hopelijk zie ik dan wel het noorderlicht.

 

Waar is Indonesië?

Ik schrijf veel over Indonesië. Al meerdere keren ben ik er geweest, voornamelijk omdat mijn familie er woont. Omdat ik de taal spreek, kan ik me er goed redden. De mensen zijn er vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Ik kom er graag, maar het staat niet in mijn top 5. Mijn voorkeur gaat toch uit naar een land waar het over het algemeen iets koeler is. Als het erg warm is, kan ik toch minder genieten van al het moois om mij heen. En in Indonesië kan het echt erg warm en vochtig zijn. Bah. Daarom valt het net buiten mijn top 5. Indonesië staat namelijk op nummer 6.

 

Wat staat er in jouw top 5 vakanties? Laat het me weten onderaan dit bericht. Vind ik leuk 🙂

 

Facebookreacties

reacties

10 reacties

  • Mooie en diverse top 5. Ik kan me helemaal vinden in je nummer 1, dat is namelijk ook de mijne!

  • Mooie reizen heb je gemaakt. Japan en IJsland ben ik niet geweest, de overige 3 wel. Japan lijkt me zo’n bizar land, ik wil daar zeker een keer naar toe. En IJsland, wie wil daar niet heen?

  • Mooie top 5! IJsland, China en Rome ben ik ook geweest. Mijn mooiste reizen waren Australië, Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.

  • Wat een leuke lijst! Overweeg je wel eens om een ander continent te gaan ontdekken, naast Europa of Azië? Hoewel in die beide continenten natuurlijk ook genoeg moois te zien is… Ik ben nog nooit in IJsland geweest en die staat bij jou op 1, dus wie weet wordt het eens tijd! 😉

    • Misschien nog delen van Afrika. Ben wel naar Marokko en Egypte geweest maar dat vond ik toch minder leuk. En Noord-, Zuid-Amerika en Australië trekt mij gewoon niet. Maar nog lang niet uitgekeken op Europa en Azië

  • Mooie reizen heb je gemaakt! China en Japan trekt mij zelf niet enorm, maar de laatste tijd hoor ik wel veel enthousiaste verhalen. Misschien toch eens beter in verdiepen. IJsland is inderdaad fantastisch! wat een bijzonder land he? Helaas heb ik ook geen noorderlicht gezien. Een goede reden om weer eens terug te gaan 🙂

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: