Meelwormen die kraken en smaken als paprikachips

meelwormen

Laatst gaf ik een presentatie aan cliënten in het verpleeghuis waar ik werk over lokale gerechten van over de hele wereld. Omdat het in veel delen van de wereld heel gangbaar is om insecten te eten en in onze eigen land nog niet echt, had ik bedacht om als afsluiter insecten klaar te maken om deze te proeven. Tot mijn verbazing wilde de meeste aanwezigen het wel proeven en de meesten vonden het nog lekker ook. Ik had paprikachips van meelwormen gemaakt. Hieronder volgt het simpele recept:

 

Ingrediënten

 

25 gram meelwormen*

1 eetlepel olie om in te bakken

1 eetlepel paprikapoeder

zout en peper naar smaak

 

 

Bereiding

 

Laat de olie warm worden in een koekenpan.

 

Doe de meelwormen erbij en meng met de paprikapoeder, zout en peper en bak op hoog vuur onder regelmatig omscheppen voor ongeveer 2 minuten.

 

Eet smakelijk!

 

Ja, that’s it. Peace of cake. Appeltje-eitje. Kind kan de was doen. Als een warm mes door de boter. Zo op je sloffen. Das gewoon kakke zonder douwe [Rotterdamse tongval vereist].

 

De meelwormen die ik heb gebruikt komen van Delibugs. Je kunt ze kopen via hun webwinkel. Maar er zijn tegenwoordig steeds meer andere leveranciers zoals Bugs Originals en TinyFoods. Overigens kun je dit recept ook met andere insecten klaarmaken. De diverse leveranciers verkopen ook andere wormen, sprinkhanen en krekels. Allemaal gezond vol met eiwitten, vitaminen (onder andere vitamine A en B) en mineralen (onder andere ijzer en calcium).

 

Ben je nou wat minder avontuurlijk aangelegd maar wil je wel graag een keer insecten proeven, dan kun je tegenwoordig ook bij supermarktketen Jumbo terecht. Zij verkopen niet alleen definieerbare insecten, maar ook burgers die op basis van insecten zijn gemaakt. Ik zou zeggen, probeer het eet keer. Zet je over het idee heen dat insecten eng en vies zijn. Voeg je favoriete smaken toe en hou ze lekker knapperig. Ze zijn heerlijk!

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: