Matcha overload!!! bij Round & Round

matcha overload

Laatst was ik bij Round & Round in de Rotterdamse Hoogstraat. Samen met medefoodblogger Liyen van Liyen Foodmoments organiseerde ik daar een foodbloggers/instafoodies meeting. Doel: genieten van de all matcha high tea. En als goede foodbloggers/instafoodies betaamd ook lekker veel foto’s maken van het eten. Dat hoort er nou eenmaal bij. Ik ben een enorme matchaliefhebber sinds mijn vakantie in Japan, dus ik had heel veel zin deze high tea. Het werd een enorme matcha overload. Maar wel erg lekker en gezellig!

 

Wie gingen er mee?

Naast Liyen en ik maakten deze dames de gezellige groep compleet:

Instafoodie Emily a.k.a. Miss.Kimchi

Instafoodie Funglin

Blogger Marsha van Marushi Lifestyle

Ik vind het altijd zo fijn om met een groep gelijkgestemde foodies ergens wat te gaan eten. Je hoeft je wat minder in te houden bij het maken van foodfoto’s en kan ongegeneerd de compositie veranderen van hoe de gerechten op tafel worden gezet. Daarnaast hielp het ook dat de winkel veel daglicht heeft door grote ramen voor en achter.

 

matcha overload

Round & Round

Round & Round wordt gerund door Bing & Chao, twee Chinese meiden die na hun studie in Nederland zijn blijven hangen en een cakeshop zijn gestart. Round & Round was geboren.

 

Alle lekkere koekjes, cakes en taartjes worden dor Round & Round zelf gemaakt. Daarbij gebruiken ze minder suiker en minder vet te gebruiken. Om je zo iets minder schuldig te voelen bij het eten van al dat lekkers 😉

 

Matcha overload!!!

Nadat iedereen was gearriveerd, kwamen dan alle heerlijke matcha cakejes, macha chocolade, matcha taartjes, matcha pudding in combinatie met diverse soorten thee. Nu kan ik wel al dat lekkers gaan beschrijven, maar soms zegt een foto meer dan woorden. O ja, je ziet het goed. Ik stond zelfs op een bankje om een flat lay te maken. Te mijner verdediging: volgens mij hebben we allemaal op dat bankje gestaan.

 

matcha overload

 

En dit is dan het resultaat:

 

matcha overload

 

 

Ziet er lekker uit toch? Nou, dat was het ook. Enige minpuntje is dat het wel heel erg veel zoet is. Terwijl een high tea over het algemeen een combinatie van hartig en zoet is. Maar hé, daar hoef je je echt niet door te laten tegenhouden. Je bent wel gewaarschuwd: je rolt achteraf bommetjevol de deur uit.

 

Je vindt Round & Round in de Hoogstraat 55a in Rotterdam.

 

Facebookreacties

reacties

9 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: