Op de markt is je gulden een daalder waard

markt

Op de markt is je gulden een daalder waard. Dat is nog steeds het gezegde, ondanks dat we al lang geen guldens en daalders meer hebben. De prijs is ook lang niet meer hetzelfde als de prijs toen, maar de inkopen zijn er nog steeds goedkoper dan bij de supermarkt. En de keuze is er reuze, dus ik kom er graag. Bij de markt op de Binnenrotte naast station Blaak of op de Afrikaandermarkt.

 

Voor mij is de zaterdag vaak de enige dag in de week dat ik even rustig naar de markt kan. De andere marktdagen vallen op mijn werkdagen. Maar de laatste maanden was ik ook op de zaterdag te druk met andere zaken, waardoor ik een tijdje niet meer naar de markt ben geweest. Laatst was ik er weer, samen met mijn nichtje. Een echte koopjesjager die altijd precies weet wat wanneer waar in de aanbieding is voor hoeveel. Ook op de markt weet ze zo de kraampjes eruit te halen waar je de beste waar voor je geld kunt krijgen. Dus het is altijd handig om haar mee te hebben.

 

Het was inmiddels bijna drie uur ’s middags. Volgens mijn nichtje begonnen de meeste kraampjes na twee uur ’s middags al met de kortingsacties om van hun waar af te komen. En inderdaad hadden al verschillende kraampjes acties als ‘alles voor 1 euro’ of ‘twee voor de prijs van één’. Het was behoorlijk druk op de markt. Vanwege de goedkope waar, mede geholpen door het heerlijk zonnige weer. Je kon over de hoofden lopen. Even snel de markt op was er niet bij. Wie naar de markt wil, moet tijd hebben en nemen. Go with the flow. Ook als er even geen flow inzit, omdat bekenden elkaar ontmoeten en midden in het gangpad besluiten te stoppen en een gesprek met elkaar aan te gaan.

 

Na anderhalf uur was de buit enorm en de schade net iets meer dan 5 euro. Peultjes, wortels, snoeptomaatjes, avocado’s en ga zo maar door. Maar ja, wat moet een mens met een kilo snoeptomaatjes? Of 20 limoenen? Ook dan is het fijn dat je samen boodschappen doet, want dan kan de uitruil beginnen. Een bosje munt voor 3 kaki’s. En 2 handen vol snoeptomaatjes voor een paar limoenen. Die 7 avocado’s voor een euro hadden we allebei gekocht. Geen uitruil mogelijk dus en verplicht de hele week avocado’s op het menu. Avocado op brood, avocadosoep, avocadosmootie en guacamole. Wie heeft nog leuke avocado recepten voor mij?

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: