Magisch Maastricht op het Vrijthof

Magisch Maastricht

Gisteren was ik in Maastricht voor een congres en besloot na afloop nog wat rond te hangen in de stad. Omdat er op het Vrijthof nu de kerstmarkt Magisch Maastricht wordt gehouden wordt gehouden, ging ik daar een kijkje nemen. Het is een erg gezellige kerstmarkt om alvast helemaal in kerstsferen te komen.

 

Magisch Maastricht

 

 

De ingangspoort, een enorme kerstbal verlicht met honderden lampjes in prachtig. Selfiemakende bezoekers veroorzaken een opstopping. Eenmaal ‘binnen’ op de kerstmarkt is het druk met mensen, maar niet te druk. Gewoon gezellig druk.

 

Wat kun je allemaal doen op de kerstmarkt? Afgezien van kerstinkopen doen bij de vele kraampjes, vind je ook diverse kraampjes waar je een warme hap kunt halen. Van oliebollen, friet, hamburgers of Spaanse churros (zeg maar de vette hap) tot Aziatische wokgerechten en vers gerookte zalm. Ook voor de zoetekauwen is er veel keus. Fruit gedompeld in een chocoladelaagje, suikerspinnen, flødeboller tot gereedschap van chocolade.

 

Wil je die calorieën ook weer een beetje verbranden, dan kun je terecht in de grote ijshal in het midden van de markt. Schaatsen kun je er huren, evenals kleine ijsbeerstoeltjes voor de kinderen die nog wat ondersteuning nodig hebben (helaas niet in volwassenenmaat). Ben je niet zo’n schaatser? Toekijken kan ook, al dan niet met een glaasje warme glühwein in de hand.

 

 

Magisch Maastricht

 

 

Op de markt bevindt zich ook een groot reuzenrad waaruit je kunt zien hoe mooi de stad Magisch Maastrichtverder verlicht is voor kerst. Ook is er uiteraard een grote kerststal (geen levende kerststal overigens) en kun je het huis van de Kerstman bezoeken.

 

 

Je kunt de kerstmarkt van Magisch Maastricht nog tot 1 januari 2017 bezoeken. Dagelijks in de markt geopend van 10.00-24.00 uur. Let op: op 24, 25 en 31 december 2016 en 1 januari 2017 gelden wel andere openingstijden. Kijk hiervoor op de website van Magisch Maastricht.

 

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: