Sedap | Macaroons

macaroons

Macaroons vind ik echt zooooo lekker! En of ik nou in Frankrijk, België, Japan of Indonesië ben, ik heb binnen de kortste keren die lokale bakker gevonden die de meest heerlijke macaroons maakt.

 

Ik weet nog dat ik na een rondreis door Japan een tussenstop had op Charles de Gaulle. Ik hoopte erop dat ze daar ook macaroons zouden verkopen. En toen bleek dat er niet één, maar twee winkeltjes waren waar ze diverse macaroons verkochten. Bij de grootste winkel kocht ik 10 macaroons, elk met een andere smaak. En omdat de smaken pistache en frambozen mijn favorieten zijn, kocht ik bij de andere winkel nog een aantal van die smaken. Gewoon om de beide winkels met elkaar te vergelijken (uiteindelijk weinig verschil kunnen ontdekken overigens). En ondanks dat ik van plan was nog wat voor in Nederland te bewaren, was mij dat op één na niet gelukt. Omdat, je raadt het al, ik mij volkomen misselijk had gegeten.

 

Maar toch, ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze twee waren ook heerlijk en kun je gewoon in Rotterdam kopen, in de Markthal. dePatissier doneerde 2 stuks voor de goodiebag die alle deelnemers meekregen na het foodbloggers event “We Love Asia”. Ik ga daar zeker een keer langs om de andere smaken te proeven. Gewoon af en toe één of twee. In de Markthal kom ik regelmatig, dus hoef niet grote hoeveelheden in te slaan. Kan ik me ook niet misselijk eten.

 

De groene heeft een green lime smaak. De oranje sinaasappel. Zo sedap!

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: