Longtong

longtong

Niets is zo lekker als longtong met pindasaus. En dan niet die Hollandse pindasaus gemaakt van opgewarmde pindakaas. Nee, een lekker pittige, met stukjes noot en op smaak gebracht met diverse specerijen en pepertjes. Ik maak de saus niet zelf, er zijn grenzen, maar in de toko* kun je verschillende varianten vinden, van heet tot wat minder heet. Tot voor kort nam ik Indonesische pecel saus. Maar een vriendin van mij haalde me over om een keer de Javaans-Surinaamse pindasaus te proberen en ik was gelijk om. Die was nog veel pittiger (heter!) dan de Indonesische. En bij mij is het ‘hoe heter hoe beter’ dus tegenwoordig gebruik ik de Javaans-Surinaamse.

 

Bij de longtong hoort eigenlijk de saté ajam van mijn moeder. Maar aangezien die saté in onze familie alleen bij speciale aangelegenheden wordt gegeten, maak ik thuis mijn eigen variant vaak met een gekookt ei. Daarbij nog wat gekookte groente en klaar is de maaltijd. Nom nom nom! 🙂

 

 

 

*In de toko kun je diverse Aziatische en Surinaamse ingredienten vinden. Zelf ga ik graag naar Wah Nam Hong (vestigingen in Rotterdam en Den Haag) of naar Amazing Oriental (diverse vestigingen door heel het land). Woon je nu niet dicht bij een van deze winkels, dan weet de website Aziatische Ingrediënten mogelijk wel waar de dichtstbijzijnde toko is.

 

Facebookreacties

reacties

Een reactie

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: