Restauranttip | Konnichiwa (Utrecht)

konnichiwa

Laatst had ik een reünie met het reisgezelschap waarmee in naar Japan was gegaan. We gingen eerst iets drinken en daarna samen eten. Dat laatste moest natuurlijk wel in stijl. We kozen voor Konnichiwa, een teppanyaki restaurant aan de Mariaplaats in Utrecht. En dat was een goede keuze.

 

In Japan waren we allemaal redelijk avontuurlijk bezig geweest om de Japanse keuken te ontdekken. We hebben diverse gerechten en bereidingswijzen geprobeerd. Persoonlijk vond ik alles even lekker. Mijn voornaamste doel om naar Japan te gaan was dan ook om de Japanse keuken te leren kennen en zo veel mogelijk te proberen. Alleen voor de takoyaki (deegballetjes met daarin inktvis) heb ik uiteindelijk gepast. Niet zozeer dat het niet lekker was, maar de rillingen gaan over mijn rug bij het zien van tentakels met zuignapjes. Nee, mij niet gezien.

 

De teppanyaki zoals we die hier in Nederland kennen is wat minder populair in Japan zelf had ik begrepen. Vandaar dat we het daar ook niet veel zijn tegengekomen. De enige keer dat we om een teppan hebben gezeten was in Hiroshima voor een enorm bord met okonomiyaki (soort Japanse pannenkoek).

 

Bij Konnichiwa in Utrecht kun je kiezen om gerechten van de kaart te krijgen aan tafel aan de voorzijde van het restaurant. Maar je kunt ook kiezen om rondom een teppan te zitten, een grote, warme plaat waar de diverse gerechten op bereid worden. Vooral voor wat grotere groepen is dit ideaal. Maar kleed je niet al te warm, want het kan er erg heet worden achter de plaat.

 

Allereerst sneed de chef een enorm aantal knoflookteentjes (20? 30? voor 12 personen) in dunne plakjes en bakt deze op de plaat krokant. Dit werd gebruikt in de diverse gerechten. Je kunt kiezen uit een vastgesteld menu van een aantal gangen of kiezen voor een aantal losse gerechten. Zelf koos ik voor het Menu Kaisen, omdat ik enorm zin had in St. Jacobsschelp en Kingkrab. De gerechtjes die gemaakt werden waren stuk voor stuk heerlijk.

 

In het restaurant zijn meerdere teppans te vinden en elke teppan heeft zijn eigen chef. De ene chef geeft net iets meer show dan de ander. Zo werd er bij de buren door de chefs meerdere keren met voedsel gemikt op borden en kindermonden. Onze chef was volledig geconcentreerd op het bereiden van de gerechten en dat was prima. Regelmatig heb ik gebiologeerd gekeken hoe de diverse gerechten werden bereid. En voor wat meer spektakel keek ik gewoon een teppan verder kijken.

 

Maar omdat de avond vooral in het teken stond van de reünie, hebben we de meeste tijd toch aan het bijpraten besteed. Het is en blijft een gezellig groep mensen bij elkaar dus gespreksstof genoeg. Maar Konnichiwa is zeker ook een aanrader als je in wat minder spraakzaam gezelschap bent. Ga dan wel om een teppan zitten en niet tête-à-tête aan een tafeltje vooraan :-).

 

O ja, en die enorme hoeveelheid knoflook was aan het einde van de avond helemaal op (!)

 

Je vindt Konnichiwa aan de Mariaplaats 9, 3511 LH Utrecht. Voor het menu, zie hun website.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: