5 plekken om af te koelen in Rotterdam

Warmte is niet aan mij besteed. Boven de 22 graden vind ik eigenlijk al te heet, maar kan ik mezelf nog herpakken. Bij elke graden boven de 25 word ik een fractie trager.  En dat voelt niet goed. Is het een warme (hete!) dag en ik ben vrij, dan probeer ik de koelte op te zoeken. Hieronder geef ik je mijn top 5 van plekken in Rotterdam waar je de koelte op kunt zoeken:

 

Nr 1: Maastunnel voor fietsers en voetgangers

Wanneer je aan de andere kant van de Maas moet zijn en je bent lopend of op de fiets, ga bij heet weer dan niet over een van de bruggen, maar door de Maastunnel voor fietsers en voetgangers. Deze loop tussen het Charloisse Hoofd tot aan de Parkkade. In de Maastunnel is het tijdens de hete zomerdagen heerlijk koel.  Perfecte plek om aan de hitte te ontsnappen.

 

Koelte opzoeken in RotterdamNr 2: Euromast

Hoge bomen vangen veel wind. Hoge gebouwen ook. Op het buiten gedeelte van de Euromast kun je lekker uitwaaien. Binnen heb je airco, voor het geval de zon toch iets te hard op je bolletje gloeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr 3: Zwembaden

Rotterdam heeft een aantal mooie zwembaden. Eén van de mooiste is het Oostelijk Zwembad. In dit Rijksmonument dat stamt uit 1932 kun je fijn zwemmen in het 25 meter bad. Vanaf de balustrade op de eerste etage heb je een mooi uitzicht op de hele baan en het mooie koepelvormige dak bestaat uit allerlei kleine ruitjes. Je vindt het Oostelijk Zwembad aan de Gerdesiaweg 480, 3061 RA Rotterdam.

 

 

Nr 4: WatertaxiKoelte opzoeken in Rotterdam

Naast dat het wat verkoeling geeft, geeft het ook nog een kick op met zo’n rotgang over de Maas te scheren. Je kunt natuurlijk ook de Spido of de Waterbus nemen, maar die gaan minder hard.

 

 

Nr 5: Stationsplein

Het waait altijd op het Stationsplein. Dit komt door de hoge gebouwen die rondom het plein te vinden zijn. Deze vangen veel wind. Op het moment dat de wind het gebouw raakt, splijt de wind zich alle kanten op. Ook naar beneden. Alle hogen gebouwen bij elkaar zorgen voor een bijna constante wind die alle kanten opgaat. Lekker uitwaaien kan dus gewoon op het Stationsplein. Wil je nog meer koelte, ga dan in de schaduw van een van de gebouwen staan.

 

 

Facebookreacties

reacties

4 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: