Jakarta Utara, gelegen aan de kust van de Javazee

Jakarta Utara

Jakarta is zo immens groot dat je daar een week kunt verblijven en dan nog niet alles hebt zien. Maar heb je maar 1 of 2 dagen, ga dan naar Jakarta Utara. Je zit dicht bij de kust van de Javazee, bij shopping- en foodwalhalla Kelapa Gading en vlakbij het pretpark van Ancol.

 

Taman Impian Jaya Ancol

Toen het nog gewoon Ancol heette, zo’n 20 jaar terug was het een (groot) zwembad met een paar aquaria eromheen. Tegenwoordig is het een enorm groot (water)pretpark waar vooral veel locals een dagje uit beleven. Taman Impian Jaya Ancol is ook wel bekend onder de naam Ancol Dreamland, dat is duidelijker voor de buitenlandse toeristen. Ancol ligt aan het strand, waar je kunt zonnen of in een duik in het zeewater kunt nemen. Zwem je liever in het zwembad, dan kan dat ook. Er zijn diverse grote (buiten)baden. Op het terrein van Ancol heb je ook een Seaworld park met diverse mooie aquaria.

 

Kelapa Gading

Door heel Jakarta vind je grote shopping malls, maar de meeste vind je in Kelapa Gading, een onderdistrict van Jakarta Utara. Ook vind je de grootste shopping mall van Jakarta hier, Mal Kelapa Gading.

 

Pergi ke mal yoh!” Oftewel: laten we naar het winkelcentrum gaan. Ik hoor het menigeen of mezelf regelmatig zeggen als ik in Indonesië ben. Vooral op het heetst van de dag is het er heerlijk, met de airco op volle kracht. Shopping mall of kortweg mal is een fijn uitje voor menig Indonesiër. En of je er nou geld uitgeeft of alleen aan window shopping doet, maakt niet uit. De winkelcentra in Indonesië zijn enorm en er zijn genoeg plekken buiten de restaurants en winkels waar je lekker kunt hangen of even een dutje kunt doen (gewoon ergens op een bankje, helemaal niet raar).

 

Mal Kelapa Gading is mijn favoriet. Er zijn dagelijks tal van centrale activiteiten, je kunt er heerlijk (multicultureel) eten en qua winkelaanbod is er voor iedereen wat wils. Binnenkort vind je hier een uitgebreid artikel over Kelapa Gading.

 

Muara Angke

Een vismarkt (pasar ikan in het Indonesisch) is altijd leuk om te bezoeken, tenminste als je een foodie bent. En als je van vis houdt. Het is een upcoming trekpleister in de stad. Ga er wel vroeg naartoe, om de lokale vissers in actie te zien. Rond 3 uur ‘s ochtends komt de bedrijvigheid hier op gang. Dit gaat door tot ongeveer 6 uur ‘s ochtends.

 

Het leuke is dat je daar je favoriete vis kunt halen en deze in een van de nabijgelegen restaurants kunt bereiden. En dat krijg je bijvoorbeeld dit resultaat:

jakarta utara

 

Het adres van pasar ikan Muara Angke is:

 

Eilandhoppen voor de kust van Jakarta

Heb je nog een dagje extra en wil je na alle hectiek van Jakarta de rust en natuur opzoeken, maak dan een oversteek per boot naar de eilanden van Pulau Seribu. Letterlijk betekent het duizend eilanden. Het zijn er niet zóveel, maar het zijn er wel meer dan 100, waarvan je er alleen 45 kunt bezoeken. Op deze eilanden heb je weinig mensen, (nog) weinig toeristen en heel veel natuur.

 

Op de grotere eilanden zijn inmiddels wel resorts gebouwd, maar het massatoerisme is nog niet toegeslagen. De resorts heb je zowel basic als heel luxe. In Bidadari vind je de meeste luxe. Afhankelijk van het eiland waar je naartoe gaat ben je binnen 15 minuten tot 4 uur varen op de plaats van bestemming.

 

Boten vertrekken rond de klok van 6 uur in de ochtend vanaf Muare Angke Port of Ancol Marina. Vroeg uit de veren dus.

 

Op zoek naar een goed hotel in Jakarta Utara?

Zelf ben ik fan van Hotel Harris Kelapa Gading. Mooie, grote en schone kamers, vriendelijke personeel en een enorme ontbijtbuffet met keuze uit het een Europees of Aziatisch ontbijt maken dit een heel goed hotel. Voor Indonesische begrippen is dit wel een duurder hotel, wat zich voornamelijk richt op toeristen en zakenlui. Een kamer kost ongeveer €60,- per nacht. Hotel Harris is een hotelketen met diverse vestigingen in Indonesië en de rest van Azië.

 

Jakarta Utara

 

Ben jij wel eens in Jakarta Utara geweest? Heb je nog tips? Deel ze hieronder.

 

Facebookreacties

reacties

5 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: